Hong Kong Challenge 2017 Lohjanjärvi

FTK Kisaraportti

Ajankohta9.9.2017
MukanaFTK Black Hawk Down: Janne, Dennis ja Kentsu
MissäLohjanjärvi
KalantuloKortti täyteen. Ahvenia kappaleittain hyvin, haukea myös, mutta liian pieniä. Kuha haettiin täsmänä, se ok. Aika loppui kesken.. ;D
OttipelitJigit
Bullet TimeKisa-aika
KelitSatoi koko päivän. Ilma +10 ja vesi +15. Kisan lopussa vähän auringonpaistetta..
Yleisarvostelu9 1/2, aika nappi suoritus. Hauki jäi pieneksi ja ison kuhan karkuutus piti meidät poissa kärkikympistä. Loppusijoitus 27/150.

Valmistautuminen kisaan tehtiin lähinnä verkkokaupoissa tilaamalla jigejä ja päivittämällä vavat. Yksi treenipäivä takana, ja silloinkin tuuli niin paljon, että Jannen pojat eivät päässeet onkimaan. Tavoitteeksi kuitenkin asetettiin, että kortti saadaan täyteen. Mittakuha 42 cm, ahven mielellään 30 cm ja täsmähauki ~70 cm.

Tehtiin aika tarkka plänikin. Selkeä ajoreitti ja, kun tavoite kala on saatu, niin siirrytään seuraavaan. Ensimmäisellä ottipaikalla oli vain pieniä ahvenia paikalla, joten kisaikaa kului heti lähdön jälkeen 30+ min ihan turhaan. Seuraava ahvenen ottipaikka antoi Jannelle pienen hauen ja mitta-ahvenen 24 cm. Päätimme yrittää vielä isompaa ja Kentsu kotiutti 28 cm ahvenen, ja se sai riittää, vaikkakin ahvenia oli hyvin paikalla. Normipäivänä olisimme jääneet tähän kalastamaan koko päiväksi. Seuraavaksi pitkälle haukikaislikolle, joka ei ikävä kyllä tarjonnut meille eikä kilpakumppaneille toivottua kohdekalaa. Ottipaikan lähellä oli lupaava salmi, joka kaiun perusteella tulisi tarjoamaan kuhan. Dennis varautui isompaan kuhaan ja valitsi isomman jigin, johon iski 30 cm ahven. Yritimme vielä 8-metristä saada kuhia avaamaan kitansa, mutta ei tällä kertaa. Ajoimme ns. varmaan kuhapaikkaan, mutta siellä oli jo porukkaa. Peliaikaa oli jäljellä vielä 2 h, joten nyt täsmähauki ja sitten 1,5 h kuhalle.

Täsmähauki napsahti D:lle alle 15 minuutissa ja sitten kuhamestoille. Ihmeiden aika ei ole ohi, kun kukaan ei ollut paikalla. Täsmästi paikalle ja kaikua tuijottamaan. 4 kuhakaarta alla ja sehän riittää kisatilanteessa Lohjanjärvellä. Aikamme heittelimme ilman tulosta, kunnes just kun olimme lähdössä siirtymään Janne nappasi 43 senttisen kuhan. Päätimme yrittää parantaa kuhatulosta heti. Aika juoksi jo, mutta D:llä niiaa vapa nätisti. Nyt on iso kuha kiinni ja sijoitus oli tässä vaiheessa 11. (klo 16:00 tulosten perusteella), joten nyt ollaan kisassa oikeasti messissä, mutta kala karkaa. Vika 15 min päätetään heittää haukea ja D poimii taas. Hauki on tosin vain 57 cm, mutta pidempi kuin edellinen.

Palaamme kisarantaan palauttamaan mitan todella hyvällä fiiliksellä, kun kortti saatiin täyteen. Jyri Kuusisalo veti Kalastajan Kanavan live-videota nettiin ja Kentsu kävi haastattelussa. Paras kisasijoitus JDK:lle. Kortti täys, hyvät safkat ja vielä parempi mieli.

Teksti ja kuvat: Kentsu & Janne