Hong Kong Challenge 2015 Lohjanjärvi

FTK Kisaraportti

Ajankohta12.09.2015
MukanaFTK1: Ville, Hämppy ja Tape, FTK2=1: Janne, Jukka ja Kentsu
MissäLohjanjärvi
KalantuloErittäin vaikeaa, puikkohaukia saatiin. Suurimmat FTK1: 79cm ja FTK2: 62cm
OttipelitSirpa kylmissään
Bullet TimeEi ollut
KelitAurinkoa
YleisarvosteluKalantulo 6, kisafiilis 9-

FTK osallistui toista kertaa järjestettävään Hong Kong Challenge C&R-heittokalastuskilpailuun. Tällä kertaa kahdella venekunnalla. FTK1:nen on jo Lohjanjärven konkari toisella reissullaan, mutta FTK2 oli kyseisellä järvellä ensi kertaa, ja muutenkin porukka ei kalasta järvellä, joten kalantulo oli varmaa..

Päivä alkoi lyhyellä siirtymisellä Helsingistä Lohjalle. Järjestelyt toimivat erittäin hyvin, joten meillä oli yli pari tuntia aikaa kyräillä kanssakilpailijoita. 10 min uhrattiin jopa karttojen katseluun. Lähinnä kieltoalueet, ja mahdollisuus löytää samasta ankkurista 3 kisalajia. Suunnitelma oli selvä – ja se osoittautui aivan törkeen hyväksi – harmi vaan, että paikalliset seurat olivat valinneet saman suunnitelman, ja uskalsivat ajaa kovempaa.

Kipparikokous 09:15 sisälsi käytännössä vain sääntöjen ääneen lukemisen. 09:30 oli yhteislähtö, joka kuulutettiin kisakeskuksesta. Nopeat siirtymät kohti kohdealueita alkoivat, jotta 10:00 kisa-ajan alkaessa oltaisiin asemissa. FTK1:n miehistö istui terassilla oluella tämän huikean tapahtuman ajan, hienon näköistä sykkimistä. FTK2 yritti oletetuille ottipaikoille. Ikävää oli katsoa naapuriveneen haavin heilauttelua meidän mestalla. Olivat muuten koko päivän samassa ankkuripaikassa, ja nostivat siitä kaikki kisakalat. FTK2 yritti kuhaa ja ahventa aluksi pari tuntia (vahinkohaukea). Jannella oli yksi kuhatärppi, mutta kaloja nousi vain ottipaikan veneeseen. Yritimme seuraavaksi löytää hauen kaislikosta. Ennalta lupaava tuulenpuolen kilometrikaisla vie vain kallista kisa-aikaa. Ja pikapistolle tarkoitettu lyhyt kaislapätkä tarjosi ensimmäisen kisahauen Kentsulle 62 cm. Kentsu testaili Black Eye-kameralinssiä, jonka voi kiinnittää kännykkään. Linssi toimi erittäin hyvin, joten kuvia tuli otettua aika paljon sekä kännykällä ja osin myös järkkärillä.

Sitten otimme pitkä siirtymän ns. kuumimpaan ottipaikkaan mitä kartalta löytyy. No siellä oli tietysti jo 3 venettä + KV1:nen ajoi meidän ohi siihen vikaan slotiin. Yritimme päästä haaskalle, mutta turhaan. Tokavika päivitys kertoi, että kisoissa on saatu vain pieniä haukia – joten päätimme yrittää löytää edes yhden keskikarkean hauen. Kentsu 61 cm oli ikävä kyllä suurin. Haukikisa voitettiin vain 97 cm hauella. Kuhassa voittokala oli todellinen uutispommi: 86 cm. Voittoahven oli 42 cm pitkä. Osallistujia oli yhteensä 93.

FTK1:

FTK1 aloitti takamatkalta edelliseltä vuodelta tutuilta mestoilta, eikä ensimmäistä soittoa kisakeskukseen tarvinnut kauaa odotella. Muutama 55cm kantturoilla oleva haagert kävi XBoxissa kääntymässä. Kalat tulivat vedestä ja ja ottipelinä toimi viehe.

Ennen kisa-ajan puoliväliä vaihdoimme aluetta, ja hetken aikaa uudella alueella pyörittyämme Hämppy narrasi nelosehkon kalan, joka pituutensa puolesta pääsi hetkeksi haukisarjan TOP5:een. Jatkoimme ko. alueella vielä jokusen tunnin pikkuhaukia välillä vapautellen, mutta kisakeskukseen ei tarvinnut soitella.

Haukikorttien tultua katsottua päätimme vielä kokeilla ahventa, ja siirryimme houkuttelevalle pakalle jigaamaan. Kaiku näytti muutaman mahdollisen osuman kuudessa metrissä, mutta ainakaan meidän jigeistämme ei oltu kiinnostuneita.

Kisa-ajan loppuessa siirryimme mittalaudan palautuksen kautta rampille ja nostimme paketin ylös. Siitä kisakeskukselle odottelemaan palkintojenjakoa, mutta ensimmäistä kertaa koko päivänä järjestelyt pettivät pahasti, ja kolmen vartin seisoskelun jälkeen lähdimme kotia kohti.

Erittäin hieno kisa. Kiitos järjestelijöille ja kanssakilpailijoille.

Teksti ja kuvat: Ville & Karri Koira