Hikikerho eli -180g

Ajankohta31.5.2017
MukanaJukka & Hämppy
MissäItäinen Suomenlahti
KalantuloJukalle enkkahauki painossa, 9.82kg, muut koot 4kg ja alle, yhteensä 35 kpl.
OttipelitIso kumilla, muuten spinnerit.
Bullet TimeIlta
Top kalatHauki 112cm / 9.82kg / Jukka
Muut pieniä
Yleisarvostelu9+

Toukokuun vika päivä, pläni oli, että Jukka aloittaa aamusta ja Hämppy tulee perästä öbaut klo 15 jatkamaan. Aamu oli suhteelinen käsite, Jammu irtosi laiturista vasta klo 11 maissa. Siirtymä kohti ekaa spottia. Tuhnukeli ja pientä sadetta. Jukka valkkasi veteen sinisen pigin, muutama heitto ja viehettä seurasi ehkä fintsan kala, mutta ei ottanut. Viesti Hämpylle “kalaa on, tulee hyvä päivä”. Vaihdoin sitten väriä heti, kun ei ihan sininen kelvannut, Wobblerin klassikko Calico Cat McRubber kiinni ja heittoja suuntaan, mistä kala tuli. Ei mennyt kuin pari heittoa, niin kala iski. Hyvältä tuntui, pirteä fintsa. Kun sain kalan veneelle, näytti se aika isolta fintsalta. Hirveästi ei tarvinnut taistella, yhdellä kädellä vavasta ja toisella haavi veteen, ja minuutissa iskusta oli kala haavissa. Hyvänkokoinen fintsa, tosin näytti aika rotevalta, taitaa olla metrikäs – tai sitten lasit oli vaan liian sumussa.

Kala haavissa vedessä, rigin koukut sai hyvin irti, ja selvästi metri sittenkin. Lähellä oli muita porukoita ja kun kaipasin hyviä kuvia, huutelin apuja. Haavissa kala ja Salter kiinni. Sydämestä jäi pari lyöntiä väliin, kun Salter heilahti yli 11kg haavin paino mukana (920kg). Voisiko olla kerhokala?! Lopulta Salter pysähtyi ja tulokseksi jäi 9.82kg. Pituutta komeat 112cm. Ei huonompi avaus päivällä, oma henkka ja 110-kerhoon suoraan. Muutamia kuvia apureiden kanssa ja kala nätisti takas.

Fiilis korkealla, homma jatkui. Samasta paikasta veti pari hyvänkokoista kalaa ohi vieheen kaislan seasta. Jatkoin yksin muutamia muitakin paikkoja, saldoksi tuli 4 haukea ennenkuin oli aika hakea Hämppy satamasta, ja täyttää veneen keula gearilla.

Tästä sitten kolmen maissa jatkettiin Hämpyn kanssa hauen kalastusta. Aika nihkeää oli, ei oikein löytynyt kalaa, vaikka sää oli pysynyt aika hyvin samanlaisena kuin aamupäivällä. Alkuillasta otettiin agendalle uusi kilometrikaisla. Heti alkuun Hämpylle spinnerillä hauki, ja toinen. Täälläkö ne kalat on. Noin 500m matkalta tuli veneeseen hauki n. joka 20m. Haukia oli siis ihan vieri vieressä, ja kaikki spinnerillä. Hämppy heitti samalla Lindyllä koko ajan, vaikka välillä aurinko alkoi paistaa pilvien lomasta. Jukka vaihteli väriä, mutta ei olisi kannattanut. Kova spinnerishow tästä tulikin, Hämppy voitti kappalerallin 19 – 12 eli yli 30 haukea aika lailla putkeen. Sitten tietyssä kohtaa kalat loppuivat eikä niitä enää noussut vaikka karvan reunaa olisi riittänyt vielä muutama sata metriä. Erikoista. Hieman kalojen koko kasvoi, mitä pidemmälle mentiin, mutta isoimmat jäi sinne 4kg luokkaan.

Loppuilta oli samaa hieman nihkeää eikä tapahtumia tullut.

Hieno päivä oli, heti pohjille oma painoenkka, ja iltapäivän päätteeksi aika uskomaton kappaleralli.