Heinäkuun viime metrit 2013

FTK Pikaraportti

Ajankohta26.07.2013 17:00-23:30
MukanaJanne, Hämppy ja Kentsu
MissäItäinen merialue
Kalantulo

Jatkuvasti mukavasti. Kymmenkunta asiakasta kävi irroituksessa ja jonkin verran tärppejä/kopuja/seurimoita päälle. Suurimmat 4,9kg ja Kentsun hieno 8,60kg mamma! Loput filekalaa ja nokkahuilua.

OttipelitSpinnerbaitit
Bullet TimeTasaisesti, ei piikkiä
KelitHentoa tuulta, vesi 16-20C ja hellettä. Aikaisemmin päivällä oli railakasta ukkosta ja rankkasadetta.
Yleisarvostelu10

Sateen ja ukkosen jälkeen kala liikkuu ja käy pyydykseen? Noh, oli miten oli, niin jo aikaisemmin sovittu iltakeikka idässä käynnistyi sovitusti iltapäivästä. Tällä kertaa (h)ottipaikoille oli lähdössä kipparin lisäksi Kentsu ja ystävämme Micke Hämppy.

Ensimmäisessä paikassa oli  heti aktiivista kalaa ja Kentsu avasi nopeasti pelin peruskalalla. Tällä kertaa filekaloille ei ollut tarvetta, joten kaikki laskettiin takaisin. Siirryttyämme seuraavalle paikalle ei tapahtumaa tarvinnut kauaa odotella kun kipparilla oli kala kiinni. Ensin tapaus vaikutti peruskalalta, mutta muutaman hetken venkoilun jälkeen paljastui, että tämähän on sittenkin jo hieman karkeampi vihernieriä, joka roikkuu hanakasti spinnerissä kiinni. Virtaa rouvassa riittikin ja väsytelläkin sai jonkin aikaa. Hetken rallien päästä kuitenkin irroitus, punnitus ja vähän alle vitonen oli tämä. 

Seuraavaksi pidempi siirtymä ja lähdettiin työstämään laajempaa lahdukkaa. Heiteltiin kaikki samaan slotiin kaislikon sisään ja edustalle. Rajumpi pintatärppi kävi jonkun spinnerin perässä. Huh huh!! Kaikki huomasivat, että raavaampi tapaus on nyt vedessä ja nälkäinen. Sitten Kentsu ilmoitti keulasta, että nyt ko. metrojuna olisi tulossa asemalle, otetaanko kyytiin? Metrinen kesäpeto oli todellakin herralla siiman päässä kiinni ja tarjosi saamamiehelle erittäin  mukavan väsytystaistelun. Strategiset mitat 8,60kg/107cm. Kuvat, elvytys ja vapautus. Hieno kala! Onnea vielä Kentsulle.

Tämän jälkeen hieman rauhoittui. Muutama kala sieltä täältä vielä saatiin ja 23:30 lopeteltiin tämä ilta. Laadukas iltasetti kaikin puolin  😎 .

Teksti: Janne

Kuvat: Artistit