Heinähaukea

Ron ja Kentsu heittivät extempore reissun kaunisssa kesäillassa, joka jäikin viimeiseksi merihaukireissuksi heinäkuussa. Eikä tälläkään kertaa jääty ilman metrikalaa!

 

FTK Pikaraportti

Ajankohta12.7.2011
MukanaRon, Kentsu
MissäLäntinen merialue
Kalantulo5 kpl haukia: 2 puikkaria, 2 kpl 1,7 kg, ja 8,4 kg 
Bullet timeEi syöntihuippua, tutusti vikasta spotista vikalla heitolla 8,4 kg/112 cm.
KelitAurinkoista/puolipilvistä, hento tuuli. Veden lämpötila +23,5 astetta.
Yleisarvostelu10- (miinus siitä, kun tuli vain yksi metrikala)

Vähän seitsemän jälkeen lähdettiin satamasta. Ekoista spotista ei tullut mitään, mutta sitten peruskesäpuikkari poisti munat padasta Kentsulta. Seuraavasta paikasta tuli sitten 1,7 kg hauki Kentsulle. Pari tyhjää paikkaa heitettiin taas, kunnes siirryttiin pitkän kaislikon rantaan. Rupattelun ohessa tuuli rekasi meitä mukavasti eteenpäin, ja Kentsu sai yhden puikkarin. Saman kaislikon lopusta Roni poisti munat padasta, ja kello alkoi lähennellä jo kymmentä, joten oli aika siirtyä vikaan paikkaan, joka oli vähän niin kuin läppä paikka.

Ennen heittoa ränniin, Roni tokaisi, että tästä voisi ottaa vaikka kympin ylös. Heitti, pari kammen kelausta ja tömps. Mies meni vakavaksi. Ihan kuin olisi aikuisviihdettä seurannut. Otin kameran esiin, ja sitten alkoi rauhallinen väsytys (osa väsytyksestä on kuvattu videolle). Kun kala näyttäytyi ensi kertaa, niin ilmeet meni vielä vakavammiksi, ja jalat alkoivat tutisemaan. Kala oli hyvin kiinni, joten väsyttelystä naatittiiin. Mamma kävi kolme kertaa näyttäytymässä veneen vieressä, ennen kuin suostui bogattavaksi. Koukku irti huulesta (kala ei saanut ollenkaan hittiä), pönökuvat, tuuletukset, riemunhuudot, ja pitkähkön elvytyksen (kala oli niin hapoilla) jälkeen takaisin kasvamaan. Todella upea fiilis.

Tämä oli FTK:n viimeinen ns. kesähaukikalastussetti tälle vuodelle. Saldo oli erittäin hyvä iltapistoilla: + 4kg (5 kpl), +5kg (2 kpl), + 6 kg (2 kpl), +7 kg ja + 8kg. Ronin kesähaukienkka parani vain 4 kertaa 😉

Teksti ja kuvat: Kentsu