Haukipihvit FTK:n tapaan

Huomio, kaikki kotikokit ja muut Mastercheffit. Tässä FTK:n klassinen haukipihviohje työvaiheineen. Pääruoka, joka vetää kovemmankin haukikonnan hiljaiseksi ja maha täyttyy terveellisesti. Reseptin vaikein osuus on hommata ne hauet  😆

Ainekset:

– Ruodotonta filettä syöjien määrän mukaan, 10 hengelle voi laskea sellaiset 2-3kg, niin riittää hieman santsattavaakin.

– 1 pkt pekonia

– 1 iso sipuli

– 1 prk Creme Bonjour sipulisekoitus

– 1-2 kananmunaa

– korppujauhoja

– tilliä ja ruohosipulia maun mukaan

– 1/2 sitruunan mehu puristettuna

– herbamarea tms. yrttisuolaa maun mukaan

– valkopippuria ja sitruunapippuria maun mukaan

– 1pss emmental-juustoraastetta

 

Työvaiheet:

1. Jauha fileet myllyllä massaksi

2. Leikkaa pekoni ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista kevyesti pannulla

3. Heitä sipuli-pekonipaistos kalamassan sekaan

4. Laita sekaan loput aineet ja mausteet, möyhennä käsin massa tasaiseksi.

Massasta pitää tulla sellainen, että siitä on helppo taputella pihvejä eli ei liian löysää, joka tarttuu joka paikkaan, eikä liian kuivaa, jolloin pihvit ei pysy kasassa. Creme Bonjouria ei kantsi ihan kaikkea laittaa, 2/3 prk on ollut yleensä sopiva määrä koostumuksen suhteen ja sama juttu juustoraasteen kanssa, ei liikaa tai muuten on liian juustoista kamaa. Korppujauhoilla voi säätää koostumusta eli jos on liian löysää, niin lisää jauhoja.

Paistamiseen sitten oikeata voita, Oivariinillakin pärjää, mutta ei öljyä!

Kastike on yleensä tehty kermaviilistä eli joku 3 prk kermaviiliä ja tilliä & ruohosipulia hakkeena reilusti sekaan, 1-2 sitruunan mehu, herbamarea, valkopippuria, sitruunapippuria ja paprikamaustetta. Kastikkeesta pitäisi tulla enemmän kirpeän suolainen kuin kovin hapan eli sitruuna ja mausteet taittaa kermaviilin happamuutta mukavasti.

 

Teksti: iRon Chef + wannabekokit