FTK Syysreissun Etkoreissu 2015

Ajankohtape 2.10 – su 4.10.2015
MukanaJukka, Janne, Jasu, Ville, Ron, Tape, Hämppy ja Kentsu.
MissäItäinen merialue
KalantuloKappaleita nihkeästi, suurin Jannelle 6,10kg/95 cm
OttipelitJerkit, kumit ja spinnerit.
Bullet Timen/a
KelitLa: myrskyn jälkeinen mannertuuli, aurinkoista ja laskeva vesi – niistä on nihkeä haukipäivä tehty
Su: eteläinen tuuli ja pilvistä, pirteä aamusyönnin jakson, joka lopahti, kun aurinko alkoi pilkistää.
Yleisarvostelu7+

Perjantai

Etujoukot saapuivat ripotellen.

Paikalla olleista Jukka ja Jasu kerkesivät kalaankin. Tape ja Janne roudasit lähinnä AMT:n vesille ja keskittyivät rentoutumaan.

Lauantai

Proffan venekunta: Jukka, Hämppy ja Kentsu

Suunnitelma – uusien paikkojen haku ja karrikkojen, saarien ja salmien metsästys. Hämppy ja Kentsu saapuivat klo 8:00 jälkeen, ja suuntasimme heinämetriin. Intuitiopaikka kuitenkin ensin, mistä löytyikin muutama kala. Hämpyllä oli hetken kiinni 4 – 5 kg:n kala, mutta ikävä kyllä sitä ei kiinnostanut tulla kuvattavaksi. Heinämetrissä oli muutama syönnös käynnissä, mutta salakat kiinnostivat enemmän kuin keinovieheet. Aloitimme pikku hiljaa siirtymään karuimmille seuduille. Homma alkoi lupaavasti. Salakkaa syönnöstäviä haukia löytyi, mutta taas vaikeutena oli houkutella nämä loussauttelijat iskemään kumiin. Hämppy kokeili jopa vaappua, mutta ei. Karikoita kävimme heittelemässä jonkun aikaan, mutta epävarmuus kalvoi liikaa – ja päätimme ottaa plan b:een käyttöön – takaisin kaislikoiden pariin. Keli oli vaikea, mutta onnistuimme ohivirtauksista tartuttamaan pari kiukkusta kakkosen kalaa. Kaislikoista löytyi siis edes jotain, mutta kokoa ei. Päätimme lähteä pistäytymään ison kalan paikkaan. Vesi oli todella kirkasta ja paikka oli täynnä salakkaa. Heittelimme salakkaparvien sisään ja vene lipui kuin varkain reilun metrihauen viereen. Isoa haukea ympäröivä salakkaparvi toimi kuin luontoelokuvissa. Parvi liikkui hauen liikkeiden mukaan noin metrin etäisyydellä mammasta. Kromijerkki aiheutti nopean pään käännähdyksen ja pienen purskeen parveen, mutta ilmeisesti ruokaa oli nautittu jo tarpeeksi, kun iskurefleksit eivät heränneet. Tämä arviolta kasiplussan kala jäi toiseen kertaan. Kokeilimme vielä kareja, mutta tuloksetta.

Laiturifailistelut kestivät pitkään. Saunoimme ja söimme kunnon mäiskeet sekä fiilistelimme vanhoja FTK:oon videoita. Nukkumaan klo 2:00.

Tapen venekunta: Tape, Janne ja Ron

Työstettiin vaikeassa päivässä oikeita mestoja, muttei ihmeemmin tulosta. Jannelle kuitenkin Pig Shadillä nätti 6,10kg/95cm bodari peruskaislasta. Ajettiin ainakin 100 km päivän aikana… 🙂

Sunnuntai

Proffan venekunta: Jukka, Ville ja Kentsu

Etelän tuuli ja pilvistä – haukikeli

Aloitimme edellisen päivän intuitiopaikasta ja heti ensiheitolla Jukka kotiutti kakkosen kalan. Hotspotista tuli yhteensä 4 tärppiä, mutta mikä on kun ei pysy kumissa. Kalastimme paikan suht tarkkaan ja fiilis oli hyvä. Seuraavaksi suuntasimme lahteen, jonka edustalta saimme yhden ja karkuutimme toisen. Lahdesta Jukka sai kaksi kalaa spinnerillä. Kentsu tinki porukan takaisin edustan ruovikkoon, josta saimme vielä pari kalaa, ja Kentsu päivän suurimman 3 kg:n hauen.

Seuraavaksi siirryimme ison kalan paikkaan, josta tuli vain yksi karkuutus.

Kello vastaan kalastus on aina suht nihkeetä, mutta tunnelma oli rento ja onnistumisen mahdollisuus oli hyvä. Siirryimme vikaan paikkaan, mistä Ville otti voimakkaan ja vihaisen hauen Ronsterilla ja yhden lasiaisen Tormentorin vaapulla. Mukava päivä päättyi sitten katastrofiin, kun 200m rannasta löysimme uuden kiven. Kalarauta ja 2 lapaa kolmesta rusetille.

Tapen venekunta: Tape, Janne ja Jasu

Kappaleita kymmenkunta, ei merkintöjä historiankirjoihin. Jerkki toimi “normaalisti”. Vene ylös  klo 15.

– Artistit 🙂