FTK Syysreissu 2022

AjankohtaPe 30.9 – su 2.10.2022
MukanaJanne, Kentsu, Tape, Jasu, Ville, Ron, Jukka
MissäSastamala – Virrin Tila
KalantuloPari mainittavaa kuhaa ja pari sattuma haukea
OttipelitTäsmäkumit
Bullet Timen/a
KelitMuuten ihan ok, mutta lauantaina satoi liian monta tuntia putkeen. Maltillinen tuuli mahdollisti täsmäytyksen koko reissun ajan.
Yleisarvostelu6

Useamman järven reissu Sastamalaan

Varattiin iso mökki (maatila/hääpaikka) Sastamalasta ja kun lähtijöitä oli vain 7, niin tilaa oli ruhtinaallisesti kaikille.

Perjantai 30.9.2021

Kaikki saapuivat perjantaina paikalle. Jukka ja Tawa tulivat vasta illalla, kun ajoivat suoraan kalaan ja se kannatti, kun reissun isoin kuha napsahti Jukalle. Janne ja Kentsu saapuivat ensimmäisinä paikalle, kuittasivat avaimen, kävivät vuokraajan kanssa käytännöt läpi ja lähtivät kalaan. Kaivokselan Kaatajat Jasu, Tape ja Roni fiilistelivät mökillä jonkin aikaa ja tulivat sitten samalla järvelle. Ensimmäinen järven hienoin sisältö oli mässäilevät turbosärjet (Toutaimet). Yli viiden kilon toutaimia yritimme saada haksahtamaan vieheisiimme reilun tunnin ajan tuloksetta. Täsmäilimme monessa paikassa ja yritimme löytää ahvenparvia tai isompia kaloja. Ahvenparvet paljastuivat aina pieniksi kuhiksi, joita oli siis todella paljon tarjolla. Isoja kaloja ei löytynyt mistään.

Lauantai 1.10.2022

Jukka hyppäsi Jannen ja Kentsun seuraksi uudelle järvelle. Täsmäkuhia löytyi todella hyvin ja pari haukeakin. Isoin hauki vei vieheet mennessään. Pari pientä kuhaa saatiin veneen viereen, mutta mitään mainittavaa ei saatu ylös asti vaikka koko päivä heitettiin. Ron ja Jasu kävivät lähijärvellä kiusaamassa pikku haukia. Tawa ja Tape kotiuittivat ruokakuhan illan illallispöytään. Ruoka oli illalla taas mahtavaa. Ruispaneroitua kuhaa, uunikasviksia ja suppilovahverokermakastiketta ja aiolia.

Sunnuntai 2.10.2022

Paluu ison kuhan järvelle kahdella veneellä. Tape ja Jasu jättivät sunnuntain kalastuksen väliin. Jukka ja Tawa operoivat Shermanilla ja Janne, Ron ja Kentsu Cresulla. Kuhia löytyi todella kivasti, mutta ikävä kyllä oli sama laulu kuin edellisenä päivänä, että kunnon iskut jäivät puuttumaan. Kun klo 15 aikoihin oltiin lähtemässä pois, huomattiin, että paikalliset tulivat kalaan. Aloitimme kalastuksen liian aikaisin ja lopetimme myös.

Parasta reissussa: hyvä seura, nähdä kavereita pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Lauantai illan pitkän kaavan illallinen hyvässä seurassa. Sitä on jo nyt ikävä.

Kuva & tekstit: Artistit