FTK Syysreissu 2021 + HK Open Syksy 2021

AjankohtaTo 14.10 – su 17.10.2021
MukanaJanne, Kentsu, Tape, Jasu, Ville, Ron, Dennis, Miikka, Hämppy
MissäSysmä
KalantuloKuhia, ahvenia ja sattumahaukia tuli kivasti. Suurimmat hauet Ron: ~100 cm ja Jasu 98 cm.
OttipelitJigit/jerkit/kumit
Bullet Timen/a
KelitLämmintä vuoden aikaan nähden. Vittimäinen tuuli/myrsky koko reissun ajan, joka vesitti täsmäyssuunnitelmat.
Yleisarvostelu8

Koronapassireissu Sysmään

Pitkästä aikaa päästiin poikien kanssa kalaan ja järjestimme perinteisen to-su välisen yön syysreissun. 😎👌

Torstai 14.10.2021

Janne, Tape, Jasu ja Kentsu ensimmäisessä aallossa paikalla.
Tarkoitus oli kartoittaa kahta pienempää lähijärveä HK-Open mielessä. Ensimmäisessä järvessä oli todella paljon baittiä, mutta löydettiin vain yhden ison kalan varjo.
Nostettiin vene ylös ja mentiin ennalta hyvään täsmäkuha paikkaan. Pelialueet täsmäämiseen olivat vähissä, mutta pari tärppiä saatiin. Kummatkin näistä järvistä päätettiin skipata HK-openissa.

Perjantai 15.10.2021

Pe paikalla: Janne, Tape, Jasu, Kentsu, Tawa, Ron, Dennis, Miikka ja Hämppy.
Perjantaina oltiin kolmen veneen kanssa kalassa. Jannella miehistönä Tape, Jasu ja Kentsu. Miikalla Dennis ja Hämppy. Villen täsmäpurnukassa operoivat Ville & Ron.
Miikan vene jigasi ja he saivatkin kivasti sekä ahvenia että kuhia ja sattumahaukia. Ville ja Roni olivat täsmäveneellä pienessä vesistössä.
Jannen veneellä jatkettiin kartoitusta. Etukäteen oltiin katsottu kartalta mahdolliset täsmäpaikat huomioiden kova tuuli. Heti ensimmäisestä montusta löytyi hyvin haukea. Heitimme pari kertaa, mutta emme jääneet hieromaan, koska seuraavana päivänä alkoi HK Open. Siirryimme perinteiseen hauen kaislikkokalastukseen saarien väliin. Kalat löytyivät heti ja tuplalla lähdettiin liikkeelle. Kaisilikko oli erittäin lupaava ja ennen kuin kerkesimme sanoa, että kärkeä ei heitetä suurkalan pelossa – tartutti Jasu metrihauen. Pönöt ja kala takaisin elementtiin.

Kartalta olimme löytäneet myös suojaisan syvemmän lahden, jossa pääsimme täsmäämään useampaa isompaa haukea. Johtuiko osaamattomuudesta vai suuresta baitin määrästä, että ei tullut edes tärppejä? Siis häh, livetyshän on helppoa, ei edes kalastukseksi enää laskettavaa lasten leikkiä. Poimii vain haluamansa 120+ hauet kyytiin… eiku 😁 Kartoitusmielessä reissu oli oikein onnistunut ja ns. yksi iso pelastaa päivän.

Lauantai 16.10.2021

La: Janne, Dennis ja Kentsu / HK Open pääpäivä.

Perjantain järveltä pitäisi saada rennostisarjan kortti täyteen. Aloitimme edellisen päivän hyvästä montusta. Siinä vaiheessa tuulen suunta oli vielä jees, mutta emme onnistuneet täsmäämään haukia. Kävimme perkaamassa saarien välisen kaislikon ja siitä taisi tulla eka kisakala. Sitten tuuli koveni ja vaihtoi sen verran suuntaa, että edellisen päivän lahtimonttu oli out. Tuuli vain koveni ja päätimme keskittyä heittämään niitä kaislikkoja, jotka pystyy heittämään. Suunnitelmissa oli, että viimeistään klo 15:00 kortin on oltava täysi ja sitten siirrytään täsmäämään.

Kalat olivat todella tiukassa. Jokainen kala vaatii todella paljon työtä. Viimeinen kisakala kortille saatiin 15:15, joten plänissä oltiin. Otettiin pitkä siirtymä kohti mahdollisia täsmäpaikkoja. Vasta viiden aikaan oltiin pelialueella ja alettiin tuijottaa telkkareita. Ehdimme karkuttaa useamman hauen ennen kuin tuli pimeää. Seuraavan päivän pläni oli selvä. Kortti täynnä. Täsmällä isumpia. Illalla mökillä tehtiin luonnollisesti legendaariset haukipihvit, jotka maistuivat erittäin hjuville. FTK suosittelee. Resepti täältä.

Sunnuntai 17.10.2021

Su: Janne, Dennis ja Kentsu / HK Open 2. päivä.

Mökki kuntoon ja myöhässä liikkeelle. Törkeän kova keli pakotti operoimaan suht pienellä alueella. Dennis onnistui pari kertaa ja saimme tiputettua pienempiä haukia kortilta veks. Kentsulle tarjottiin kehukalaa, joka tutusti päätti vain seurata vieheen uintia aina veneen alle. Yhteispituus kisakortissa tällä kertaa 391 cm ja  sijoitus 302/1059. Kiitokset taas HK-Openin järjestäjille, homma rokkaa ja keväällä ollaan taas ainakin yhdellä veneellä kehissä.

Kuva & tekstit: Artistit