FTK Syysreissu 2020

Ajankohtato 27.8 – su 30.8.2020
MukanaVille, Janne, Tape, Jukka ja Miikka
MissäSaimaa
KalantuloSemihyvä. Parhaana 69 cm kuha täsmäheitettynä.
OttipelitJigit
Bullet Timen/a
KelitLämmintä. Vesikin vielä 17-18 Lowrancea.
Yleisarvostelu9

 

Torstai 27.8.2020

Reissuun lähdettiin torstaina alkuiltapäivästä töistä liukuen. Ensimmäisinä tien päälle pääsivät Tape, Miikka ja Janne. Päivän aikana oli selvinnyt, että Ville ja Jukka pääsisivät kohteeseen eli Villen mökille vasta myöhään illalla, joten lähtijäiden etujoukko päätti speksata matkalta jonkun järven iltakalapaikaksi. Paikaksi valikoitui puolituttu järven nurkka lähellä pääkohdetta, Saimaata tämäkin.

Vene rampilta alas ja noin klo 17:30 oli jo kolme jamppaa naamat kiinni luotaimissa. Kohteessa oli jonkin verran keskikarkeaa kuhaa ja haukia, joten kalastustekniikaksi valikoitui täsmääminen/livekalastus. Garminin Livescope ja Lowrancen HDS viisto lauloivat armottomasti ja kuhaa nousi veneeseen tasaiseen tahtiin, eiku. Muutamille hyville kaloille kuitenkin päästiin tarjoamaan, suurimpana varma +110 cm hauki, joka kuitenkin hylkäsi tarjouksen tällä kertaa. Parhaana kalana illalle saatiin kuitenkin Jannelle 69 cm nätti kuha. Tämä kaveri ei tarjontaa hylännyt vaan tälläsi raivokkaasti kiinni 8″ kalajigiin. Hyvä ensimmäinen tynkäpäivä. Pilkkopimeässä paketti rampilta ylös ja kohti Villen mökkiä. Perille päästyämme Ville ja Jukka olivatkin jo laittaneet ruuan ja saunan valmiiksi, erittäin luksusta.

Perjantai 28.8.2019

Ville ja Jukka lähtivät vesille ysin maissa hieman ennen Cresua, mutta muutamat säädöt liittyen LIveSightin varren kiinnitykseen ja bensan riittävyyteen söivät tunteroisen päivän alusta. Kohdekalan ollessa selkeästi kuha, niin pyrimme löytämään 5-8m vedestä viiston avulla osumia, joita sitten livellä voisi tarkemmin jahdata. No, Suur-Saimaan puolella isoa vettä riittää, ja pienempiä hallittavia alueita ei oikein ole. Vetouistelussa toimivilta alueilta löytyi kyllä kaloja sieltä täältä, mutta vain harvakseltaan. Navakka tuuli ja erityisesti vähän turhan korkea aallokko tekivät täsmäilyn ja vertsuttelun aika haasteeliseksi muualla kuin saarten suojassa, tämän rajoittaessa pelialueen vain suojan puolelle. Lounastauolla rantaravintolassa Cresulla oli kortti täynnä (kuha, ahven, hauki), mutta mainittavia kokoja ei ollut. Crossi nollat.

Crossi jatkoi lounaan päälle idemmäs tarkastamaan muutaman bowlin lopputuloksen pysyessä muuttumattomana. Kotilahdella vielä muutaman kalan metsästys, ja saunan ja paljun lämmitykseen.

Iltapäivällä Miikkan mukanaan roudaamat lahnakamat saivat sentään käyttöä, kun matalasta rantavedestä paukahti kortintäytteen bonussektori jigiin, ihan suutärppinä.

Päivä päättyi pikaiseen palaveriin siirtymisestä seuraavana päivänä trailerilla torstai-illan kohteeseen, jossa kalojen löytyminen olisi hyvin paljon todennäköisempää. Tämän johdosta CR2 otettiin traikulle päivän päätteeksi suoraan, jotta la-aamuna päästäisiin suorilta liikenteeseen.

Lauantai 29.8.2020

Osasto “wanhuksia ei nukuta” herätteli osaston “nuoret pajunvitsat jaksavat” ysin maissa, ja reippahasti kävi askeleet kohti autoa ja kohdejärveä. Muutaman lounaspeltisämpylän ja keittoaamiaisastian hankinta matkalla ja avot!

CR2:een lastattiin neljä raavaahkoa ukkelia vain välttämättömine kamoineen, ja kevyesti kuin kaskelotti kiidimme siirtymän kohti kohdealuetta. Vesi oli ihanan sameaa, ja LiveScope paljastikin supernovan kokoisten hehkulamppujen syrjäyttävän kaiken veden koko järvestä. Vene käytännössä lepäsi kuhien selkien päällä.

Sitten vaan heittelemään tulikomentojen mukaan. “Etuvasen, 10, 6”. Suunta, etäisyys, syvyys. Sitten vaan uittaa jigin hehkulamppuun ja padamskispolskis uittaa pronssisen pommin haaviin. Walk in the park kaikille Giana Sistersinsä pelanneille.

Teoriassa siis näin.

No, oikeasti ylös taisi tulla vain seitsemän kuhaa, aika paljon ajeltiin hissukseen, ja etsittiin kaloja. LiveScope on kyllä garmean ihana. Vähän kuin keulis. Kerran kun on kokeillut, niin sen jälkeen märkä ja limainen ankkuriköysi syö miestä rotan lailla, kun tietää mitä voisi olla.

Pimmeen tullen veivattiin Cresendo ylös märästä kotielementistään, ja siirryttiin takaisin kotkanpesään. Grillausta ja normaalit ruokajuomat.

Sunnuntai 30.8.2020

Härmän raapiminen pois paljun seinämistä. Kiitos ja anteeksi.

Kuva & tekstit: Artistit