FTK Syysreissu 2019

Ajankohtato 24.10 – su 27.10.2019
MukanaRon, Janne, Dennis, Hämppy, Tape, Jasu, Miikka ja Kentsu
MissäLäntinen merialue
KalantuloErittäin hyvä (+50 kpl.) siihen nähden, että oli aivan uutta mestaa suurimmalle osalle porukasta. Tavoitteisiin päästiin eli saatiin suurhauki; itseasiassa 2, Kentsun 105 cm ja 102 cm ja lisäksi Ronille yksi 6,5 kilon hauki. Jigaamalla tuli mukavasti ahvenia ja kuhia. Joka päivä tuli myös yli vitosen hauki ja mukavasti kappaleita. Lauantaina nauttiin perinteiset FTK:n haukipihvit.
OttipelitJerkillä yli metrit, kumit, vaaput ja jigit
Bullet Timen/a
KelitPerjantaina satoi vähemmän, la koko päivän ja su kalastusajan -> vaihtui takaisin ajomatkan ajaksi rännäksi merivesi +10-11
Yleisarvostelu9+

Torstai 24.10.2019

Torstaina ekana pääsivät lähtemään Janne ja Kentsu (Cresu 2). Ajettiin kelloa vastaan, jotta keritään työpäivän jälkeen laskemaan vene valoisalla. Ja siinä jopa onnistuttiin niin hyvin, että kerettiin kaiuttaa eka salmi. Jasu tuli seuraavaksi paikalle muutaman mutkan kautta ja Tape ja Dennis kävivät ihmettelemässä suuren maailman menoa hoitamalla ostokset paikallisessa ostoshelvetissä. Tape ja Dennis saapuivat paikalle täysin pilkkopimeässä, mutta löysivät hyvin perille. Iltaa istuttiin yllättävänkin pitkään.

Perjantai 25.10.2019

Roni saapui sovitusti aamulla paikalle. Tuhdin miesaamiaisen ja eväiden teon jälkeen lähdettiin vesille. Cresu2:sen kyydissä olivat Janne, Dennis ja Kentsu. Suunnitelma oli käydä etsimässä ahventa ja kuhaa jigaamalla ja heittää haukea sopivan näköisissä paikoissa. Ensimmäinen hauki tuli kotilahdesta Jannelle, jonka jälkeen lähdettiin siirtymään kohti oletettuja jigispotteja. Tuuli oli jigaamiseen aivan liian kova, joten pyrimme heittämään jigipaikat saarien suojasta. Ottipaikoilla ei ollut kalaa, joten paikkojen vaihtojen välissä kokeilimme heittää haukea. Haukia löytyi, jos tuuli oli sellainen, että heittäminen oli miellyttävää. Hauet olivat vielä todella hajallaan. Kun kaikki oletetut jigailun ottipaikat todettiin tyhjiksi siirryimme loppuajaksi hauen heittämiseen. Aikaa jäi vajaa pari tuntia. Ensimmäisestä kaislanreunasta tuli pari haukea ja sisemmältä Kentsu nappasi paskis jerkillä 102 senttisen hauen. Palasimme ekaan jigipaikkaan, koska siinä oli kaiussa kalaa ja pari tärppiä sekä vieressä oli lahti, jossa oli varmasti hyvin haukia. Jigaamalla ei kaloja löydetty ja ei päästy lahteen heittämään, kun paikallinen opasvene ajoi reilusti suoraan eteen. Suuntasimme takaisin mökille ja kävimme heittämässä yhden etukäteen katsotun lahden. Sinne tuulikin juuri sopivasti ja haukia löytyi mukavasti. Loppusaldoksi saatiin 16 haukea.

ATM:llä liikenteessä olivat Ron, Tape ja Jasu. Keskittyminen haukeen antoi hyvin kappaleita ja Tapelle yhden nätin fintsan.

Miikka ja Hämppykin saapuivat myöhäisillasta mökille Cresu1 peräkoukussa. Iltaa vietettiin maltillisesti porealtaassa.

Lauantai 26.10.2019

Cresu2 JDK. Uusi yritys löytää jigiparatiisi. Tällä kertaa pidemmän siirtymän kautta. Lauantaina satoi koko päivän vettä, joten kalastuspäivä voisi loppua lyhyeen, jos jigikaloja ei löydetä.

Kun päästiin märkinä ottisalmen suulle, niin heti kävi selväksi, että kalaa ainakin on paikalla, kun jigiveneitä ensinäkymällä oli kymmenen. Kaiuttelimme mestaa rauhassa kohti oletettua ottipaikkaa. Emme itseasiassa sinne koskaan päässeet, kun löysimme kalat jo sitä ennen. Baittia oli todella paljon ja DSI piirsi nättejä valkoisia viivoja kuhien merkiksi. Perinteinen pompottelu jigaus ei toiminut lainkaan, vaan matalapaine oli ajanut kalat varovaisiksi pohjaan, jolloin toimi hidas ryömittäminen. Kun käsiala selvisi kaikille, niin lähes joka heitolla tuli ainakin kopuja. Ahvenia ja kuhia saatiin nelisenkymmentä, joista kuhia oli reilu kymmenen. Kaksi mittakuhaa ja vajaa 10 ahventa otettiin eräksi.

Aktiviinen jigaaminen piti kalastusvireen hyvänä ja lähdimme ajoissa pois, vaikka kalaa olisi tullut vielä vaikka koko loppupäivän. Kuitenkin koko ajan oli aika kylmä johtuen taukoamattomasta sateesta. Kävimme vielä heittämässä haukea yhdessä saaressa, josta saimme vain pari tärppiä.

ATM:llä jatkui hauenheittoralli ja kappaleita tuli hyvin. Ronille päivän parhaana nätti reilu kutosen mamma.

CR1 keskittyi vain suurhaukeen ja kappaleet jäivät vain muutamaan. Suurhaukea ei tällä kertaa löytynyt, mutta muutamia parempia ahvenia tuli sivuosumina lahdista.

Illalla tehtiin perinteiset haukipihvit, jotka olivat erittäin maittavia. 🙂

Sunnuntai 27.10.2019

Cresu2 (Janne & Kentsu)

Mökin siivouksen jälkeen pääsimme n. klo 10 vesille. Veimme ensin kamat autolle. Sade oli tietenkin jo alkanut. Päätimme heittää rampin lahden. Vesi oli tosi kuraista, koska siihen laski joki. Peli kuitenkin kummallekin auki parilla hauella. Päätimme mennä vielä perjantain parhaaseen ottilahteen. Janne kotiutti sieltä heti hauen ja Kentsu toisen siihen perään. Aktiivinen hauenkalastus huipentui, kun Kentsu nappasi samaisella paskis jerkillä 105 cm pitkän lahnaimurin. Pituusmittauksessa kävi pikku työtapaturma, kun haukea yritettiin suoristaa (selkä oli vinossa – pituusmitta näytti 105 cm), niin lisäsenttien toivossa kalaa suoristettaessa se pomppasikin yli laidan. Paino jäi tällä kertaa siis arvoitukseksi. Normaalisti mittaamme painon haavissa, mutta tällä kertaa Kentsu liplokkasi hauen vedestä. Janne peesasi värivalinnan ja nappasi seuraavasta paikasta heti 90 cm hauen. Ysikymppisen jälkeen alkoi rankkasade. Aikaa oli vähän jäljellä, joten päätimme ajaa reippaasti uuden rekauksen samassa lahdessa. Pari pientä haukea saatiin. Päätettiin laittaa pillit pussiin ja suunnata rampille. Kun sinne pääsimme, niin siellä olikin paikalla koko FTK:n armada. Muissa veneissä ei päivän aikana ollut tapahtunut mitään sankaritekoja. Maltillista kappalerallia, mutta suurhaukia ei ollut löytynyt. Kamat kasaaan ja veks! Upea syyssetuppi taas jälleen kerran. 🙂

Kuva & tekstit: Artistit