FTK Syysreissu 2017

Ajankohtato 2.11 – su 5.11.2017
MukanaVille, Ron, Janne, Dennis, Hämppy, Jukka, Kentsu, Tape, Jasu
MissäItäinen merialue
Kalantulo~50 kpl. Suurimmat: Denniksen 108 cm/8,90kg, Ronin 98cm/6,00kg ja Jasun kolme +5 kiloista.
OttipelitGummit ja jerkit, yksi nelkku spinnerillä.
Bullet Timen/a
KelitPakkasesta +8 asteeseen…
Yleisarvostelu7+

Torstai 2.11.2017

Pääosin valmistautumista perjantain pääpäivään. Team Jukan Jammu veti kahden miehen shown (Jukka & Ron) klo 10-15, kun Ronin piti vielä ehtiä hakea perillisiä hoidosta. Keikka alkoi järkyttävällä jään murtamisella, pari sataa metriä piti murtaa, että pääsi avoveteen. Siitä sitten taimenta etsimään. Keli vaan oli aika kova ja isoja maininkeja oli kaikki ottipaikat täynnä. Kokeiltiin tyyniä paikkoja myös ulkosaaristossa, mutta ei edes kopua. Joskus keskipäivän jälkeen todettiin, että ei ole hyvä ja siirryttiin hauen puoleen. Eka paikka oli kapeahko salmi. Jo heti kättelyssä alkoi hauet iskeä, ja pari putkiloa tulikin ylös ekaan 10 minuuttiin. Ronilla kiinni valkoinen pigi ja sitä vietiin hyvin. Jukalle avauskala punakulta spinnerillä, jonka nelkku imaisi aika syvälle, mutta saatiin turvallisesti pois. Salmen puolivälissä Ronilla vapa niiasi hieman paremmin ja listakalalta vaikutti. Muuten ei päivään sen isompia saavutuksia kirjattu, muut ottipaikat antoi tyhjää. Vene rantaan ja Roni kohti kotia, Jukka jäi mestoille jo valmiiksi seuraavaa aamua varten. Tulos oli muutama avomaakurkku ja Ronille hikimetri eli 98 cm/6,0 kg. Ilma oli jäätävä ja samaa herkkua oli luvassa perjantaillekin. Onneksi lauantaille oli tulossa lämpöaalto.

Perjantai 3.11.2017

Jäätävän kylmä keli ja lohdutonta puurtamista toivoen, että päivä päättyisi ja päästäisiin saunomaan ja syömään laadukkaasti lähiruokaa. Ruokailu oli speksattu jo aikaisemmin lukkoon, ja tällä kertaa luvassa olisi haukilohigaytto. Ron oli pääkokkina ja Janne oli luvannut kalastaa ja fileoida pari kiloa tuoretta haukifilettä mukaan. Crestlinerissa alkoikin lupauksista johtuen paine nousta kun iltapäivään mennessä ei filekalan kokoluokkaa ollut löytynytkään 🙂 . Onneksi iloinen 3,3 kg filekala saatiin kuitenkin kotiutettua ennen peliajan loppumista. Plänin mukaan laaturuokaa siis saatiin ja ruoka tuomittiin yleisarvosanalla 10. Ei huono! 😀

Samaan aikaan Jammu ja Villen Rautaristi veti myös tyhjää jäisenhiekkaisen laskuoperaation jälkeen. Jos nelari ei ole lukoilla, se on melkein turha. Aamusta Ronille pari putkiloa, mutta ne jätettiin, kun usko oli kova, että lisää saatais (ei saatu, ei). Mutta loppujen lopuksi mpt tuli Jukalle ja Rautaristin koko jengille (Ville, Jasu, Tape).

Lauantai 4.11.2017

Lauantain ilmassa leijaileva haukikeli oli käsin kosketeltavissa. Kostea ja lämmin tuuli, ei liikaa, mutta pinnat selkeästi rikki. Lämpötila kylmän perjantain jälkeen jopa +7 astetta. Tästä hyödyttiinkin heti ja tapahtumia alkoi napsua kaikille venekunnille (enemmän tai vähemmän). Muutamien kappaleiden jälkeen Crestlinerissa päästiin Catch + Photo + Release asioiden äärelle, kun Dennikselle tärähti nätti 8,90 kg/108 cm mitoilla varustettu syysmatami. Superpäivän ainekset olivat jo ilmassa. Puolen päivän jälkeen keli kuitenkin valitettavasti, mutta niin FTK-tyypillisesti muuttui. Aurinko tuli esiin ja tuuli yltyi liikaa. Tapahtumat loppuivat ja lisämetrit jäivät vain haaveiksi. Yksi suurhauki kuitenkin pelastaa selkeästi päivän, joten tyytyväisiä lauantain saldoon voitiin kuitenkin ehkä olla. Jasulle fintsa ja putkiloita, Jammuun pari putkiloa, eli Cresu oli päivän suursaalistaja, mutta Jasu oli kappalekunkku.

 

Sunnuntai 5.11.2017

Reissun viimeisen päivän aamujumpaksi oli sovittu vuokraisännän kanssa, että autamme porukalla heidän laivalaiturin siirtämisessä talviteloille. Tällä tavalla saamme pidettyä vuokrakulut kohtuullisina ja isännän todella tyytyväisenä. Talkoiden jälkeen päästiin siirtymään taas kalastuksen pariin.

Lämmin ilma jatkui, mutta isompia kaloja ei sunnuntaina enää tavoitettu. Jasulle fintsoja kuitenkin pari ja muillekin tasaisesti kappaleita ja keskikarkeita 3-4 kilon pienoisalligaattoreita – Jukka taisi olla päivän kappalekuningas viidellä putkilolla, jotka kaikki otti Zägä jerkkeihin, leppis ja Jeppan väreihin. Paketit hyvissä ajoin ennen pimeää ylös ja siirtyminen normielämän puolelle.

Taas niin viihdyttävä ja reutouttava haukiloma oli koomailtu ja tästä kohti off seasonia/pilkkikautta. Muutama reissu tietysti vielä ennen pilkkikautta ehditään vetämään.

Kuva & tekstit: Artistit