FTK Syysreissu 2015

Ajankohtato 12.11 – su 15.11.2015
MukanaVille, Ron, Janne, Dennis, Hämppy, Jukka/Proffa, Kentsu, Tape, Jasu ja Vesku
MissäItäinen merialue
Kalantulo~100 kpl. Suurimmat: Tape PB: 112 cm/7,86kg, Jukka PB: 107cm/8,80kg, Dennis PB: 106 cm/6,70kg sekä + 5 kpl:tta yli vitosen/90cm+ kaloja.
OttipelitPääasiassa gummit ja vähäisesti myös jerkit.
Bullet TimeJoka päivä koko päivä
KelitPilvinen, 3-12 m/s
Yleisarvostelu10-

Executive Summary

About 100 kalaa ja kolme henkilökohtaista ennätystä. Ei huono.

Torstai 12.11.2015

Pääosin valmistautumista perjantain urakkaan. Team AMT veti kahden miehen shown, jonka tulos oli muutama puikko.
Perjantai 13.11.2015

Haukka  – Team HJK (Hämppy, Janne ja Kentsu)

Torstai-perjantain välisenä yönä tuuli pohjoisesta aamuun klo 8:00 saakka, joten Team HJK aloitti perkaamisen pohjoiseen aukeavista lahdista. 8:00 – 12:00 oli säärintamassa aika status quo, joten aika pläkässä kalastettiin. Kaloja löytyi suurehkon lahden keskeltä ja lahden suusta. Kirkas vesi ja tuulettomuus aiheutti sen, että kalat olivat todella varovaisia. Suurin seurio oli n. 90 cm eli n. vitosen kala. Janne ja Kentsu avasivat tilin jo ensimmäisestä lahdesta. Paikka kalastettiin todella tarkkaan, mutta kalojen varovaisuus teki tepposen. Puolen päivän aikaan säärintamassa piti tapahtua jo selkeä muutos, mutta se tuli oikeasti vasta klo 15:00 aikaan. Kun kala oli tiukalla oli päätöksen paikka. Kentsulla oli muutama ison kalan paikka hihassa, joten uusille vesille. Pitkän siirtymän jälkeen kaloja löytyikin sitten heti. Kentsu sai kolmosen kalan jerkillä ja Janne pienemmän kumilla. Jatkoimme työstämistä kumeilla ja pienet hauet kävivät kirkkaassa vedessä näykkimässä kumien häntiä. Jokainen paikka toi tapahtumia ja kalastus oli oikein mukavaa. Suurin kala tuli klo 15:00 aikoihin, kun tuuli koveni. Janne sai nelosen kalan. Uusissa paikoissa oli kova potentiaali, mutta päivä loppui kesken. Ylös yhteensä 10 kalaa ja taphatumia oli reilu 40. Hämppy ja Kentsu joutuivat lähtemään kotia ja Jannelle jäi paikkaan niin kova luottamus, että lähti sinne seuraavana päivänä Denniksen ja Veskun kanssa.

Jammu – Team RP (Roni, Proffa)

Vene lähti klo 8:00 plaanissa kohti aiemmin scoutattua pientä lahtea. Pelko oli, että Haukka tiputtaa veneen lähellä ja tyhjentää kohteen. Mutta onneksi päästiin Haukan ohi, kun pojat vielä ihmetteli, miten vene lasketaan ja lastataan, ja lisäksi osa miehistöstä oli armottoman myöhässä. Kohde oli lupaava ja sitä vedettiin keuliksella tarkasti, mutta tuloksena ei ollut edes näpyä. Ajettiin ulos ja heti nurkan takaa tuli eka puikko – peli auki. Haastavaa oli, joten jatkettiin toiseen kohteeseen, jonka edessä oli kilometrikaislaa. Siitä reunasta tulikin pari puikkoa lisää ja yksi vajaa kolmosen puikko. Ajettiin toiseen sisälahteen, jossa vettä n. 1-1.5m. Siellä viskottiin joka suuntaan ja Roni vetikin päivän isoimman, tasan 4kg fisun klo 11:30. Muuten lahti petti kyllä ennakko-odotukset. Lounastauko, lämpimät hodarit napaan (Ron special, kopsattu ruåttalaisilta) ja siitä sitten kolmanteen kohteeseen, isoja kaislikoita. Ekalla heitolla proffalle taas puikko. Ja jotain puikkoja tuli matkan varrelta, kun keuliksella kierrettiin pitkin aluetta. Kello alkoi lähestyä kahta, kun Team AMT ajoikin sopivasti paikalle ja alkoi viskoa niin maan mahdottomasti, tosin meidän jo perkaamia alueita. Alue ei antanut kovin hyvin, joten ei muuta kuin seuraavaan kohteeseen nr. 4. Team AMT lähti beesaa, mutta jammussa ei riittäny tehot, joten uuteen kohteeseen mentiin rinta rinnan. Sama tarina, hyvännäköinen mesta, mutta ei tapahtumia, kumpaankaan veneeseen. Uusi suunta kohteeseen nr. 5 ja taas AMT seuraa (eikö niillä ole omaa taktiikkaa, vai tämäkö se on, huippumiesten seuraaminen?). No, taas sama tarina, ei tapahtumia. Aurinko alkoi laskea, joten ei muuta kuin kohti omaa rantaa ja sen kaislikoita, vika mahis metriin, mutta se jäi Team RP:ltä tällä kertaa ottamatta. Ihan ok päivä, tapahtumia siellä täällä, mutta ei mitään hurjia legendoja kerrottavana, toisin kuin seuraavana päivänä…

AMT – Team TJD (Tape, Jasu, Dennis)

[kovin salaista, lisätään myöhemmin, kun sensurointi on tehty, mutta yksi fintsa tuli ja puikkoja]

Lauantai 14.11.2015

Haukka  –  (Janne, Vesku ja Dennis)

Launtaina palasimme rikospaikalle ja homma rokkasi. Deelle oma ennätys BigMcRubberilla 106cm/6,70kg. Lisäksi Veskulle nätti reilu kutonen ja reilu fintsa. Kappaleitakin klikkeriin naksahti mukavat 12 kpl. Laadukas päivä kaikin puolin ja reipas meininki.

Jammu – Team RPV (Roni, Proffa, Ville)

Ville saapui melkein ajoissa aamulla, joten jammu oli ekana ulkona. Taktiikka oli selvä, ei lähdetä merta edemmäs kalaan, vaan tyhjennetään lähilahdet (turha vetää plaanissa 20km kohteelle, kuten Haukalla on tapana). Eka pieni lahti ei tuottanut kuin jotain tärppejä, mutta seuraava viereinen lahti olikin sitten aika täynnä. Joku puikko alkuun, mutta sitten eka 5+kg iski Ronin kalliiseen svenska-jerkkiin, väänsi lukon irti ja vei jerkin mukanaan – oli muuten Roni lievästi harmistunut. Tästä sisuuntuneena jatkoimme keuliksella kaislikon sisään ja sieltä irtosikin Proffalle yksi 4+kg puikko ja Ronille 5kg fisu. Kappaleita tuli myös ihan kivasti kaikille. Vähän alkoi sama kaislikko tylsistyttää, joten MG ylös ja kohti seuraavaa kohdetta noin 10-15min ajomatkan päässä. Edellisen päivän konsepti alkoi toistua: hyviä mestoja, mutta hyvin hiljaista, joku pieni tärppi ja yksi kala ylös, vaikka useita lahtia, poukamia ja kaislikoita perattiin ihan tarkasti. Kello alkoi lähestys kahta ja kun aloitusmestoilla oli ollut kalaa, tehtiin tilannearvio ja plaanissa takas. Nyt lähestyttiin aloituspaikkaa hieman eri suunnasta, heitettiin lahden suuaukkoa ja karikoita tuloksetta. Ei muuta kuin keuliksella hitaasti aloituslahteen. Yhteen kaislikon pussiin heitti keulassa Roni ja Ville tuloksetta. Proffa viskasi hieman syvemmälle, kun oltiin jo ajettu ohi. Nyt iski! Vähän rotevammalta tuntui (tosin vapana Abun Volatile Musky, joka ei taivu ihan pikkukaloista). Ville nappasi haavin ja käski Ronin dokumentoimaan. Lyhyt videokin syntyi:

Jukka: “On muuten aika iso”

Ville: “Katotaas onko se tän päivän paras?”

Ville: “On varmaan tän päivän… no en… no kutonen ainakin”

Ville: “On seiska”

(kala haavissa)

Jukka: “Voi vit… Jiihaa!… Jiihaa!”

Ville: “On hieno kala”

Ville: “Kun vertaa haaviin, tää on samaa kokoluokkaa kun Hämpyn kasi”

Jukka: “Nyt pantiin spotlokki”

Ja eikun kala varovasti ylös, koukut irti. Pituutta 107cm ja haavissa punnitus: tuomio 8.8kg haavin painon vähennyksen jälkeen. Uusi personal best painossa on syntynyt kello 14:50 (pituusenkka 118cm vuotta aiemmin, mutta painoa tuolloin alle 8kg) ! Kala nätisti takas ja se lähtikin heti menee, ei tarvinnut virvoitella. Kuva ilman detskuja someen muille venekunnille ja peli jatkui – painetta heille hieman takaisin, kun olivat jotain vonkaleita esitelleet aiemmin päivällä. Peli jatkui vielä reilun tunnin ilman ihmeempiä saavutuksia.

Team RPV ajoi laituriin tittelillä “Leader in the club house” odottamaan muita. Ja kyllähän Haukka ja AMT lopulta tulivat myös, mitä nyt ihan säkkipimeässä…

 AMT – Team TJ (Tape, Jasu)

[kovin salaista…]

Sunnuntai 15.11.2015

Haukka  – Team JHD (Janne, Hämppy ja Dennis)

Hämppy palasi kehiin levättyään lauantain himassa. Heti aamusta ekoilla heitoilla Jannelle 5,56Kg ja Deelle 3+kg tuplatärppinä. Kumit jauhoivat armottomasti ja tynkäpäivän kappalesaldo oli 16 kpl ylös ja varmaan triplamäärä tapahtumia päälle. Hyvä päivä ja mukava reissun lopetus.

Jammu – Team PVV (Proffa, Ville, Vesku)

Aamupäivä meni paikkoja siivotessa ja pakatessa. Roni jäi yöksi, mutta aamulla perhe kutsui, joten Vesku otettiin kolmanneksi pyöräksi. Puoli päivää oli aikaa vetää kauniissa aurinkoplägässä. Eka lahti oli juuri niin tyhjä kuin odottaa saattoi. Tästä sisuuntuneina lähdetiin kokeilee uusia mestoja, ennen kokematon lahti, kahden saaren väli ja siitä isoon vähän tutkittuun lahteen. Ekasta uudesta mestasta ei mitään kerrottavaa, saarien välistä saatiin peli auki, Veskun FT pigiin iski puikko. Tästä sitten uuteen isoon lahteen, kiertämään pienenpienen itätuulen heiluttamaa kilometrikaislaa. Tästä kohteesta alkoikin löytyä kalaa, puikkoa tuli tasaiseen tahtiin kaislan reunasta, mutta arkaa oli. Ville pakista toinen toistaan klassisempia vaapuja ja lopulta sinikromiin alkoi paukkua ihan hyvin, ml. yksi nelosen kala. Toinen ottipeli oli FT kumit. Parin tunnin setillä nousi 8 kalaa, neljä Villelle ja neljä Veskulle. Proffa oli ilmeisesti vielä täpinöissä edellisen päivän enkoista ja tottunut siihen, että kun syödään, niin syödään kunnolla se viehe: nyt kun kalat oli arkoja lopputulos oli viisi tiputusta eikä yhtään kalaa ylös. Tästä sitten plaanissa kämpille klo 14:50 ja paketti ylös. Samaan aikaan saapui AMT myös, Haukka veti taas perinteisesti valomerkkiin asti. Hyvä päivä, uusi kohde scoutattu, johon pitää vielä palata. Päivän parhaaksi jäi Villen nelosen kala.

AMT – Team TJ (Tape, Jasu)

[kovin salaista…]

Kuva & tekstit: Artistit