FTK Syysreissu 2013

FTK Syysreissu 2013

AjankohtaTo-su 03-06.10.2013
Mukana

Ron, Tape, Ville, Janne, Dennis, Kentsu, Hämppy, Vesa

MissäLäntinen merialue
KalantuloIhan jeppis, pari seiskaa, pari femmaa, pari nelkkua, ja kymmenittäin puikkoa. Yllättävän hyvä! Yhteensä yli sata kappaletta, joiden C&R-prosentti 97%
OttipelitSyksyn säveltä noudattaen, millä kalastaa, sillä tulee.
Bullet TimeNo milloin mitäkin. Ei sunnuntai…
KelitAurinkoplägästä rankkasateeseen. Vesi +11
Yleisarvostelu8+

Torstai-aamu valkeni sumuisena kuin kalastajasankarin aivotoiminta viimeisenä reissuaamuna. Aikaiset sankarit Ron ja Tape hinasivat Minttu-Puffettia kohti Inkoon ihmemaata jo siinä vaiheessa, kun Ville vielä neuvotteli veneseuran toimihenkilön kanssa siitä, onko talvisäilytyskausi jo alkanut, ja saako traikun häkistä ilman avausmaksua… Setelin vaihdettua kuititta omistajaa nousi Rautaristikin maantielle ja 2/3 reissuarmadasta oli ön-dö-röyd!

Muiden lähestyessä jo huudeja odotteli Janne vielä kotipihassaan Ranskista saapuvaksi, ei noi fransmannit vaan aamuisin oikein suoriudu, mutta loppujen lopuksi Ranskan_sukeltajakin lähti siirtymään saksalaisen diesel-nakutuksen säestämänä kohti länttä.

 Bärosundin lossirannan tarkkuusperuutusramppi ei saanut innosta soikeita uroitamme jännäkakkaamaan, vaan paketit veteen ja autot kämpille erilaisilla vuorojärjestelyillä.

Uskovittumattoman hienoon (!) kämppään asetuttuamme siirryimme itse asiaan, eli kaikki jampat vetäytyivät omiin nurkkiinsa näpläämään luurejansa. “Jos uloshengitykseni ei ole Facebookissa, sitä ei tapahtunut” tuntuu olevan monella huolenaiheena, mutta kalaankin loppujen lopuksi päästiin, vaikka ensimmäisen päivän “juututaan terassille kaatamaan” riski olikin melko lähellä toteutumista.

Pussikeittoa merellä, hyvän kokoisia puikkoja ja lihaillallinen kiteyttää päivän loistavasti. Nukkumassa jo yhdeltä, eli aiemmin kuin seuraavina päivinä…

Perjantaiaamuna oli musta japanialainen auto ilmestynyt pihaan, ja joku hahmo lastasi laiturilla Ranskista muiden vielä syödessä aamupalaa. Ja kyllähän se sitten Kentaurikin ilmestyi tupaan asti sanomaan hyvät huomenet hoidettuaan ensin tärkeimmät alta pois;)

Kalastusta kahdella veneellä melko vaikeissa merkeissä navakan tuulen säestäessä, kunnes Rautis keksi päivän juonen kapeassa rännissä: Syvästä pysäytyksillä. Jälkikäteen ajateltuna aika vallankumouksellinen taktiikka suorastaan. Ihanko syksyllä syvästä pysäytyksillä, oho.

Hämpyn potkupuvun saapuessa mestoille sisältöineen lähti Puffa Hämppyineen takaisin aiemmalle ottikaislikolle, josta Ron YLLÄTYSYLLÄTYS otti sen melkein femman sitten näytösluontoisesti.

Ville ja Tape jäivät mökin huudeille lillimään ja odottelemaan Vesaa saapuvaksi ja mökillekin. Mikäpäs siinä oli puikulaa ruopatessa ja Vesan astuessa veneeseen olimme perillä.

Illan haukipihveistä saatu energia saivat FTK:n naisartistiosaston katsomaan vielä Taylorin keikan läppäriltä -> Unille kahdelta.

Helpon lauantaiaamun (aamu on siis hetki heräämisen jälkeen, yleensä palttiarallaa 11:00) valjetessa lähdettiin rutiinilla vesille. Ron aamuvirkumpana oli tässä vaiheessa jo rankaissut 6,9kg mamman osuvasti nimetystä lahdesta, on se kova.

Rautis otti kyytiinsä 260kg uistimia, sekä Vesan ja Hämpyn. Lyhyt ajelu päivän kohdealueelle ja pam, Vesalle vajaa femma matalasta papukaija-Sliderilla.

Siitä hetki eteenpäin ja pam, Villelle vauras tärppi kaislikon ja kallion rajasta. Tässä vaiheessa RVL:n ribbi iski kylkeen kiinni, ja herrat merivartijat olivat kovin kiinnostuneita kalastusluvistamme, mutta pelimiehinä antoivat meidän hoitaa väsytyksen ja kuvauksen rauhassa. Tärpin lopputuloshan oli 7,2kg haukea särki-Tormentoriin.

Ranskan_sukeltaja oli Rautiksen imussa, ja näin ollen RVL:n hahmoilla oli helppo homma katsoa koko porukan luvat (kunnossa) ja kuskien ajokunto (yhteen kaatoryyppyyn vielä varaa).

Päivä jatkui mukavasti tarjoillen vielä muutamia kalaksikin laskettavia tapahtumia sekä mukavaa seuraa HelmiTärpin kajakkikalastaja Timpan kanssa pikkusikaritauon merkeissä.

Kämpille, normiloistavat laiturifailistelut ja siitä FTK Oktoberfestiä viettämään! Prost! Makkaroissa oli varmaan kofeiinia ja jotain tunnistamatonta ainetta, joka altistaa country-musiikille, mutta niinhän siinä kävi, että läppäri olikin kiinni isoissa skobeissa ja Taylor veti privakeikan Villelle, Vesalle ja Hämpylle vielä illan päätteeksi. Kolmelta nukkumassa -> fail.

V i i m e i n e n  a a m u valkeni melko darraisena ainakin osalle porukkaa. Puuh ja huuh. Ranskiksen pirteät pikkutytöt lähtivät kikattelemaan haukia ylös Rautiksen Taylor-kerhon keskittyessä pitämään aineenvaihduntatuotteita sisällään.

Paketit ylös kahden jälkeen ja koteihimme. TV-opas näytti joka kanavalle loppuiltaan Nights of Iguanaa ilman pikakelausmahdollisuutta ja HD:nä. Katsotaan hikilammikossa.

 

Teksti: Ville

Kuvat: Artistit