FTK Pilkkikarnevaalit 2011

FTK:n virallinen Pilkkikarnevaali vuosimallia 2011 laukaistiin perjantaina 11.3. käyntiin, kun nelin-kontin maasturit CeRVeri ja Korento lähtivät vyörymään hankien läpi Tsenon Bronxiin. Tunti huvilalle saapumisen jälkeen koko osasto oli vahvassa tumussa, ja karnevaalitunnelmissa jatkettiin puolille öin.

FTK Reissufakta

Ajankohta11.-13.3.2011
MukanaVille, Jasu, Juho, Tape, Janne, Ron & Vallu
MissäTsenoBronx a.k.a. Joutseno
KalantuloAli asteikon
KelitOn hanget korkeat nietokset… Aurinkoistakin oli.
MökkiVilla de Tawastehus
VeneN/A
Yleisarvostelu7

 

Varsinainen kisapäivä alkoi verkkaisesti tutulla mies_aamiaisella, johon viimeinen osanottaja Janne yhtyi kymmenen kantturoilla. Aamiaispäivällisen jälkeen alkoi järjetön tuskataivallus nietoksien läpi kohti isoa A4:sta, eli tasavalkoista järvimaisemaa. Kovakuntoisimmatkin kisamiehet ja -koira puuskuttivat kuin viimeistä päivää ennenkuin olimme selvinneet edes jäälle. Urheilukalastusta siis tämä pilkkiminenkin. Selviydyttyämme ikuisuudelta tuntuvan taivalluksen jälkeen ensimmäiselle spotille porasimme nipun reikiä metrin paksuiseen kanteen ja laskimme gearit uimaan. Pilkkiä, syöttiä ja houkutintahnaa oli tarjolla jos jonkinlaista, mutta Saimaan Tseno-haara ei ollut antavalla tuulella. Keskityimme oheistoimintaan. Sitten muistimme sulan spotin näköetäisyydellä.

Jatkotaivallus sula-spotille toi monille hyviä muistoja mielen. Päätimme kiukuttaa tässä pitkään. Hullunrohkea, PerSumainen lähestyminen avovettä kohden sai uuden innon aikaiseksi, kaikki yrittivät tosissaan. Juho uskalsi tuttuun tapaan lähimmäksi, ja avannon reunan koekairaus todisti Juhon aatteet valideiksi. Jää oli riittävän paksua aivan avannon reunallakin. Jasu korkkasi avovesikauden heittämällä pilkkinsä suoraan veteen – ihana plumpsahdus toi kevätfiiliksen. Muut seurasivat perässä. Näin oli pilkkireissu transformoitunut heittelyreissuksi.

Tunti jos toinenkin siinä jaksettiin yrittää, välillä jäänaskaleita raivatulla radalle testaten. Lopulta totesimme kiukuttamisen olevan turhaa. Aloitimme jumpan takaisin mökkilaiturille, mutta päätimme vielä kokeilla rannan tuntumasta muutaman kisailijan jo luovutettua. Jasu, Tape, Janne ja Ville kairasivat vielä reiät rantakaislikkoon kisan mennessä jatkoajalle. Tuomareiden oli pakko ottaa *Sudden_Death* -poikkeus käyttöön, ja pian tämän jälkeen jäällä kajahti “Jess!” ja “Naps!”. Jannen sitkeä yritys palkittiin, kun n. 50g:n ahven löysi tiensä reiästä ulkoilmaan. Vastaisku oli niin hurja ja varman päälle pelattu ettei pieni pilkkivapa kestänyt ja se napsahti poikki! Varman päälle pelaaminen kuitenkin palkittiin pokaalilla. Näin oli Janne selvitynyt voittajaksi rankan kisan jälkeen!

Karnevaalien varsinaiset seremonialliset toimenpiteet aloitettiin tämän jälkeen. Juhlaan kuului herkkujen grillausta, sikarin polttoa, maaston lähitutkimista, jääkylmän betonilattian lämmitystä, tulikuumien miesten salamannopeaa kylmennystä, lähes yhtä kylmää juhlajuomaa ja vähintäänkin yhtä hyvä kala-illallinen. Illalliskala tosin ostettiin.

“Mä oon aika kyllästyny tähän kerhotoimintaan.”” Meinaakko ens vuonna tulla?” “Tottakai!”

Teksti: Tape

Kuvat: FTK

Reissuhokema: “Mä tykkään.” (Copyright StSt Senior)