FTK Kevätreissu 2016

AjankohtaTo 26.5. – Su 29.5.2016 välinen yö
MukanaTape, Jasu, Janne, Hämppy, Kentsu, Vesa, Jukka, Dennis.
MissäItämeri
Kalantulo120 kpl ylös. Peruspuikosta yhteen yli metrin mammaan, joka oli Jukan 7,24/102cm.
OttipelitSpinnerit pääosassa, myös kumit ja jerkit antoivat. SG FT ja PUMU olivat varsinaisia putkilomagneetteja.
Bullet Timejoka päivä koko päivä..
Top 5 kalat102 cm/7,24 kg, Jukka
99 cm/5,60 kg, Janne
98 cm/6,52 kg, Janne
93 cm/5,98 kg, Hämppy
90 cm/5,31 kg, Kentsu
Yleisarvostelu9
TORSTAI

Pelin avasi “Team Jammu“, kipparina Jukka ja keulamiehenä Jasu. Peliaikaa oli vain ilta, noin 17:30-21:30. Ekat kaislikko ei antanut mitään kontaktia, mutta toisessa alkoi sitten tapahtumaan. Jasu aloitti jerkillä kuuden pintaan, eka puikko kyydissä ja apina pois selästä. Yksi lisää Jasulle jerkkiin ja Jukalla alkoi ahdistus tulla. Mutta sitten alkoi spinneri show. FT Seducer kehiin ja eka puikko. Sitten vähän parempi isku ja veneen vierelle kun kala saatiin, selvisi, että nyt on listakala kiinni. Jasu ähelsi haavin kanssa ja Jukalla alkoi jännitys kasvaa, mutta varmoin ottein hoiti keulamies kalan mukaan. Spinneri irtosi sopivasti haavissa, joten kala haavissa veteen ja puntari esiin. Punnitus haavissa (8.2kg – 960g haavista) antoi tulokseksi 7.24kg ja mitta pituudeksi 102cm. Kauden tavoite saavutettu, ei tartte enää puristaa mailasta. Sama kaislikko antoi vielä lisää kalaa, mutta puikkoa.

Paikan vaihto ja vähän hiljeni. Uusi paikka ja hiljaista, mutta kaislikon ihan perältä Jukka ronkki yhden hikifemman (4.7kg) taas spinnerillä. Jasu yritti epätoivoisesti jerkeillä, tarjosi spinneriäkin välillä, mutta ei ollut käsiala kunnossa. Ilta-aurinko alkoi tulla esiin, lisää kaislikoiden reunoja ja kotimatkalla yksi puikko lisää. Illan tulos 9-3 Jukalle. Kämpille ja miesten ja varusteiden hoitoa ja nukkumaan.

Jukan kala on mitä todennäköisimmin sama minkä Kentsu oli saanut pari viikkoa aiemmin, sillä pituus, paino, paikka ja jopa uistin täsmäsivät.

PERJANTAI

Team Haukka (DJK) Perjantaiaamu oli lähtenyt Team Haukalla liikkeelle varsin myöhään, vasta klo 8, joten Team Jammulla ei ollut kiire ehtiä ekana kuumille paikoille. Haukka lennähti pelikentälle aamupäivällä ja kalastus aloiteltiin Jannen ja Kentsun toimesta klo 11:3o. Perattiin lähipusseja ja viidennellä heitolla ensimmäinen putkilo ilmoitti olemassa olostaan. Juoni selvisi nopeasti. Spinneriä syvälle kaislaan, niin saadaan ainakin kontakteja peruskaloihin.

Jättisiirtymää pyhään kirkkaaseen veteen ei aloitettu heti, vaan odottelimme Kentsun kanssa Dennistä saapuvaksi mestoille. Dennis kyytiin iltapäivän puolella ja siirtymä “hieman” kauemmas kylmään kristalliin. Ensimmäinen “varma” hyvä paikka oli tosi hiljainen. Dennis ja Janne onnistuivat ronkkimaan puikot kyytiin. Päätimme siirtyä seuraavaan paikkaan, joka paljastuikin lauantain todelliseksi pelastajaksi. Heti ensi heitoilla 2 kalaa ja homma jatkui kirkkaassa vedessä ihanana. Denniksellä oli kumissa kiinni 2,5 kilon hauki, joka onnistui tartuttamaan kouku alla olevaan kiven järkäleeseen. Syvemmältä nousi metrin kala pahat mielessä kyttäämään 2,5-kilon haukea. Venekunnnan kaikki pelurit vaihtoivat kumiin ja Jannen vapa vääntyi notkolle. Metrin kala olikin 98 cm ja 6,52kg. Veden lämmöt olivat 13,5 astetta ja pienimmät kalat 2,5-kiloisia, joten meillä oli tarjolla akvaariorakkautta parhaimmillaan. Viimeistä edeltä paikka oli aika floppi ja saimme vain pari kalaa, jonka jälkeen oli pitkä siirtymä mökille. Jammu oli vielä perkaamassa kaislikkoja ja he saavuttivat tuloksen 20. Meillä oli kasassa 16, joten loppukiri otettiin mökkirannassa. Dennis piti lipun korkealla ja laitoimme pillit pussiin, kun kappeleita oli kasassa 19 + 1 (1 oli väärää lajia). Hyvä päivä!

Team Jammu aloitti kierroksen eilisen mestoilta, mutta niistä ei noussut kuin puikkoa. Jasu otti päivän ekan puikon spinnerillä! Jukalle perään oma puikko, spinnerillä myös. Puikkoja tuli lisää ja keskipäivään mennessä oli puolisen tusinaa kasassa, isoin oli kolmepuokki. Paikan vaihto, isompi siirtymä, ja päivän pääkohde, iso kaislikkoalue oli edessä. Tapahtumia tuli, mutta ei mitään karnevaalia. Mutta sitten Jukka vaihtoi Savage Gearin vähän pienempään FT spinneriin, 42g. Puoleen tuntiin 6 kalaa oli käynyt veneessä, kun putkilot kävi todella kovalla tahdilla kiinni – meni härdellissä yhdet pihdit mereen, ja yksi spinneri karkasi. Pientä siirtymää, tankkaus ja ruokaa matkalla, ja Tape hakee, joka oli kuuden pintaan laiturilla odottamassa. Siitä sitten uusia kohteita kiertämään, mutta kovin hiljaista oli. Kaikki tiputteli ne kalat, mitkä sattui löytämään. Lopuksi vielä yksi putkilo Jukalle kotirannasta. Lopputulos perjantaille 20 putkiloa: Jukka 14, Jasu 6, Tape 0.

LAUANTAI
Team Haukka (HJK) Lauantaina Dennis lähti muihin busineksiin aamusta ja päivitimme ykkösylivoimaan Vantaan lahjan vastaiskuille eli Hämpyn. Päivä lähti tutusti liikkeelle spinnerisilpulla kaisloista. Iltasella saatiin kosketusta myös hieman kokeneempiin mammoihin. Kentsu aloitti reilun vitosen kalalla spinnerillä. Janne paikkasi 5,6-kilon hauella ja Hämppy nosti panokset 5,98-kiloon. Nämä kalat tulivat voisiko sanoa jopa poikkeuksellisesti jerkillä ja kumilla. Lauantain kappaleet 30 kpl ja selkeä kappale ja big fish point Haukkaan. Loistava päivä.
Team Jammu (Jukka, Jasu, Tape) päätti olla persoonallisia ja lähtivät plaanissa uusille kohteille, ekana kuitenkin yksi tuttu pieni lahti, josta aiemmin oli tullut hyvin, mutta nyt vain pari kopua. Tästä sitten ekana tutkimuskohteena koko FTKlle uusi lahden pohjukka etelämpänä ja lähempänä avomerta, jos isot olisi kylmemmässä vedessä. Pari kopua oli tulos ja paljon kivien väistelyä keuliksella. No, ei luovuteta… Uusi isompi lahtialue, edelleen ulkona ja kylmän veden aluetta. Jonkin verran oli porukkaa paikalla, joten koko lahtea ei päästy tarkastamaan, mutta perukoilta, juuri kun kapteeni oli kääntämässä venettä takaisin, Jasu ja Tape ottivat päivät ekat puikot. Peli auki ja kello olikin jo pitkälle yli puolen päivän. Vaikeaa oli.
Tästä sisuuntuneena lähdettiin etsimään kaloja tutummista kaislikoista ja niiden reunoista, 1.5-2m vedestä, kun ihan matalikot eivät olleet aiempina päivinäkään tuottaneet oikeastaan yhtään mitään. Kalaa alkoi nyt löytyä, Tape erityisesti kunnostautui kalojen tiputtamisessa, joku metriluokan fisukin meni ohi heti ekassa mestassa. Tästä jatkettiin tutun alueen perkaamista ja tapahtumia tuli koko ajan, mitä nyt suurin osa jäi missatuiksi. Jukkakin sai vihdoin tilin auki. Siirtymä tankkaamaan ja jatkettiin tutumpien kohteiden, lahtien, salmien ja isojen kaislikoiden perjaamista. Veneeseen asti saatiin lähinnä puikkoja. Tape kunnustautui erityisesti metrikalojen missaamisessa, taisi olla jopa viisi metrin kalaa, jotka joko kävi veneellä moikkaamassa tai muuten vaan missattin vastarista. Erikoisena piirteenä oli, että punaisen sävyiset jerkit toimivat koko päivän, jopa niin hurjasti, että yhdessä vaiheessa Jasuki luovutti ja totesi, että “varianssi on ***seestä” ja vaihtoi samaan jerkkiin – kaikilla siis sama jerkki ulkona jonkin aikaa. Suurempia urotekoja ei syntynyt, joten tulos oli lopulta 13 putkiloa: Tape 6, Jasu 4, Jukka 3.
Lauantaina tuli myös tapetoitua Jammu ennen päivän avausta. Kylkee tuli hieno tiimin nimi, kyllä kelpaa, ja näkyy pitkälle että amatöörit liikenteessä…

 

SUNNUNTAI
Team Jammu lähti kämpän siivoamisen jälkeen ulos ja pidemmällä siirtymällä ajettiin uudelle alueelle pohjoiseen. Ekasta kaislikosta löytyi yhteensä kuusi putkiloa, kaikilla peli auki, tykkipeli oli Jasun itse tekemä kelta-puna vaappu. Isoja kaislikkoalueita perattiin, mutta pariin tuntiin ei noussut mitään. Sitten yksi kolmepuokki Jukalle yhden kaislikon peräpussista, yllättävän matalasta. Päivä jatkui erilaista syvempien kaislikoiden reunoja peratessa, yhdessä vaiheessa hyvä pilvinen sää vaihtui puhtaaksi auringonpaisteeksi. Välitankkaus ja peli jatkui, mutta mitään ihmeellistä ei saatu aikaan ja maihin klo 21 paikkeilla. Tulos 21 putkiloa: Jukka 10, Jasu 6, Vesa 5.
Team Haukka (JK)
Tynkäpäivä vesillä ja klo 14 sisään. Reiluun tuntiin 5 filekalaa kävi veneessä – kaikki spinnereillä.

 

YHTEENVETO:

Jukalle kauden tavoite pakettiin ja reissun “big fish point”. “Number point” oli tasan pe-su osalta (54 kpl). Torstaina Jammu otti 12 kpl, eli yhteistulos 66 kpl. FTK-listakaloja (+5kg) yhteensä 5 kpl:tta eli ei huono. Jammu-tiimille oli tarjolla jopa 6  yli metrin kalaa, mutta tällä kertaa yksi riitti. Erittäin leppoisa viikonloppu. Tästä jigihommiin ja grillaamaan.. 🙂

Teksti & kuvat: Artistit