FTK Kesäreissu 2019

AjankohtaPe 7.6 – Su 9.6.2019
MukanaRon, Janne, Dennis, Jasu, Kentsu
Missä Läntinen merialue
KalantuloSemihyvä. Se mitä tavoiteltiin saavutettiin, eli reissulla napattaisiin suurahven ja suurhauki. Lisäksi joka päivä hauesta kappaleita runsaasti 1-4kg väliltä. Savuahvenetkin löytyivät jo perjantaina.

Suurimmat:

– 101 cm/7,40kg hauki (Janne)

–  41 cm/1000g ahven (Kentsu)

–  37 cm/740g ahven (Kentsu)

OttipelitJigit, kumit, spinnut
Bullet Timen/a
KelitKuumaa.. merivesi +19 ja helle.
Yleisarvostelu9+

Perjantai 7.6.2018

Tällä kertaa reissuun  lähdettiin kahdella veneellä ja viidellä Hunksilla. Crestliner, Janne ja Kentsu saapuivat paikalle aikataulussa aamupäivällä. Agendalle oli speksattu ahventa jigaten ainakin ensimmäinen päivä. Loppuporukka Deen veneineen tulivat myös hetken päästä perässä. Tässä veneessä keskityttiin hauenkalastukseen.

Cresuposse sai onnistumisia jigauksesta ja veneessä kävikin viitisenkymmentä ahventa, joista valikoitiin sopiva nippu savustuspönttöön. Haukihemmot saivat myös kalaa, suurimpina joitain 3-4kg hakkeja. Pitkän ja valoisan päivän johdosta veneet tulivat sisään mökkilaituriin vasta 23 pintaan.. siitä sitten saunat ym. ja illallinen klo 02:00. Kello 02:30 porukka oli jo unilla. Rankkaa hommaa. 🙂

Lauantai 8.6.2019

Hyvän perjantaisen ahvensetupin innoittamana Cresu jatkoi jigaten lauantainkin. Roni hyppäsi tähän kyytiin myös. Jasu ja Dee jatkoivat hauestamista. Jannelle ensimmäinen puolen kilon ylitys aamupäivästä ja kaiussa näkyvät ahvenmassat antoivat uskoa siihen, että suurahvenetkin vielä löydettäisiin ja saataisiin lyömään. Ei tullut kiloisia, mutta kappaleita tuli jonkin verran ja sivuosumina mukavia 1-4kg haukia. Haukiposse sai myös kappaleita, mutta tavoiteltua suurempaa ei löytynyt tänään.

Sunnuntai 9.6.2019

Samalla agendalla mentiin viimeinenkin päivä. Janne ja Kentsu ahvenralliin ja loput haukihommiin. Ahvenhanat saatiinkin auki eiliseltä rikospaikalta kun Kentsu täräytti kilon rikki ja heti perään vielä +700g. Jannelle mukavasti sivuosumana 101cm hauki, joka 0.13 siimalla antoi mielyttävät rallit ja jännitysmomentin. Haukimiehillä päivä oli perussettiä. Kappaleita sieltä täältä, muttei tällä kertaa sitä suurhaukea.

Yhteenveto:
Erittäin rentouttava setti jälleen kerran!
Tästä sitten lomakausi käyntiin. Hyvää kesää kaikille ja kireitä siimoja!

Kuva & tekstit: Artistit