FTK Kesäreissu 2018

AjankohtaPe 9.6 – Su 11.6.2018
MukanaVille, Ron, Janne, Dennis, Hämppy, Kentsu, Miikka
Missä Läntinen merialue
Kalantulo~100 kpl. Suurimmat: Ronin 97 cm / 6,74 kg ja  Jannen 95 cm jeddat sekä muutamia +5 kg laiheliinihaukia. Pari, kolme kuhaakin, paras Villen 58/1,6. Deelle yksi 38cm ahvenkin.
OttipelitGummit, jerkit ja spinnut.
Bullet Timen/a
KelitShortseista pitkiin housuihin…
Yleisarvostelu8

Perjantai 9.6.2018

Crestlinerit saapuivat mestoille jo aamusta. Sovitusti ja aikataulussa. Tästä sitten rentouduttiin lomatunnelmiin. Pikku hiljaa vesille ja haukihommiin.

Miikalle apukuskiksi Roni ja Jannelle Kentsu.

Kalaakin alkoi tulla heti ja helposti. Ensimmäinen jo venelaiturista 🙂

Miikan ja Ronin pläninä oli heitellä koko päivä haukea ja tulla välillä burger-lounaalle mökille. Lähimestoista aloitettiin ja kun kolmen tunnin jälkeen ei syönti-ikkuna tuntunut aukenevan, niin peli oli selvä – burgeria kehiin. Kunnon hifiburgerien (Angus-härän jauhelihaa, kunnon briossisämpylät, Monterey Jack-juustot jne.) jälkeen tehtiin hieman pidempi siirtymä suurelle lahtialueelle, josta sitten alkoi kontakteja kaloihin tulla. Da Bushit toi useamman kalan ja myös Pigin Hot Pike kunnostautui muutamilla kaloilla. Kalat olivat selvästi vielä kutualueilla tai niiden välittömässä läheisyydessä, mutta mitään keskittymää ei löydetty vaan hajakaloja sieltä täältä. Koko oli peruspuikulaa luokassa 1-3 kg, isommista ei ollut havaintoakaan. Illan hämärtyessä treffattiin Cresu 2 ja jigattiin mökin läheistä salmialuetta mökin, jossa kaiku piirsi hyvännäköisiä kaaria, mutta Miika onnistui ronkkimaan jigillään vaan salakan Ronin nypytellessä tyhjää.

Ville saapui mestoille 14 maissa. Ajo-ohjeet mökille olivat vaatimattomat, ja ensimmäinen moka, ohi 200m. Reklamaatio numero 1. Navigaatiopuhelun jälkeen löytyi ranskalainen lasikuituihanuus, johon på skoj asensimme keuliksen. Kädet puuskassa seisovia paremmin tietäviä neuvojia seisoi jonoksi asti arvostelemassa suoritusta.

Ville ja Dennis pääsivät vesille 16 maissa, ja juonti oli kyllä syöntiä parempi, mutta kalojakin saatiin. Saantimestat hajaantuneet syvien kaislikkoedustoihin, siirtymiin meni hetki.

Illan hämärtyessä jo 23 aikaan saavuimme laituriin ja aloimme saunahommiin. Sitten syötiin. Pikkutunneilla nukkumaan.

 

Lauantai 10.6.2018

Hämppy tuli mestoille aamusta ja reissun miehistö oli nyt kokonaisuudessaan koossa. Miikka ja Hämppy lähtivät suurhaukijahtiin omalla plänillä. Janne, Kentsu ja Ron miehittivät Cresu2:sen. Dee ja Vee jatkoivat Ranskalaisella.

Klo 15 maissa Ranskis ja Cresu1 tapasivat avomerellä, ja siirtyivät terassilounaalle. Maggarapernaa ja keittoa. Namskis ja maiskis. Ilta jatkui jigifestareilla, aapoa ja kuhaa yhdestä täsmäreiästä.

Cresu2:sen päivä alkoi myös heti aamusta ja hyvin levännyt miehistö ajoi heti aamusta pidemmän siirtymän oletetuille ottipaikoille eli lännen haukieldoradoihin. Sää oli eilisestä aurinkokelistä muuttunut oikein makoisaksi haukikeliksi eli taivas tummissa pilvissä ja pieni sateenuhka päällä, tuulta ei tosin ollut juurikaan. Speksaus osui kohtuullisesti nappiin ja Ronille ekaan rekaukseen 97 / 6,7kg cm jedu ja Jannelle 95 cm heti perään.  Tämän jälkeen vielä jokusia tärppejä ja seurioita mestalla, kunnes vaihdettiin paikkaa.

Seuraavat paikat eivät antaneet tärppejä kummempaa, kunnes livuimme hiljakseltaan alueen todelliselle hotspotille, josta viime kesänä Dennis nappasi seiskan ja kympin. Heti ekoilla heitoilla tälläsi vihainen kolmonen kiinni McRubberiin ja kun pikkusen matkaa rekasimme, niin taas oli kiinni. Triplatärppikin koettiin, mun kala vaan meni menojaan, Janne ja Kentsu saivat omansa ylös. Joka heitolla oli erittäin menohaluinen 2-4 kg kala kiinni tai vähintään kopuja, mutta riemua ei kestänyt kuin viitisen minuuttia, kun äärettömän ärsynyt saaren alkuasukas kurvasi Busterillaan kylkeen kiinni ja alkoi sättimään meitä moraalittomiksi häiritsijöiksi, joilla ei ole mitään etiikkaa, kun tulevat toisten rannoille kalastamaan. Jonkin aikaa jaksettiin vääntää, kunnes luovutettiin, mikä harmitti aivan suunnattomasti – olihan paikalla ihan älyttömästi aktiivista kalaa. Mökki tai mökit olivat siis n. 200m päässä paikasta, jossa kalastimme.

Siirryimme 300m sivummalle ja eiköhän ikääntynyt rouvashenkilö kaartanut hetken päästä viereemme uudestaan sättimään, että nyt kalastimme toisten rannoilla. Vitutuskäyrä saavutti tässä vaiheessa huippunsa ja otimme pidemmän siirtymän. Heittelimme muutamia paikkoja ennen lounasta ja kalojakin nousi, mutta ei mitään merkittävää. Lounaan jälkeen uusille mestoille ja kaloja tuli sieltä täältä. McRubber Baltic Herring flashina oli selkeä päivän ottipeli.

Päivä ei kuitenkaan ollut helppo isomman hauen suhteen ja alkuillasta alkoi aurinkokin paistamaan, joten loppuilta rentoiltiin jigailun parissa. “Kortti täyteen” ei ollut vaikea homma tällä kertaa.

  

Sunnuntai 11.6.2018

Rauhallinen ja mukava aamu. Hyvät aamupalamäiskeet, rauhallista siivousta ja reklamaatiolistan päivitystä. Ville ja Dennis vesille pariksi tunniksi, ensimmäisellä heitolla eripirteä nelosen kesähauki Villelle kusiahvenpigillä. Cressut vetivät myös puolikkaan päivän ilman erikoisempaa saalista. Peruskalaa, muttei urotekoja. Paketit ylös iltapäivällä joskus kolmen nurkilla. Hyvä keikka taas kerran!!

Kuva & tekstit: Artistit