FTK Kesäreissu 2015

Ajankohtato 11.6 – su 14.6.2015
MukanaDennis, Janne, Jasu, Ville, Vesku, Ron, Tape, Hämppy, Kentsu ja Jukka
MissäLäntinen merialue
KalantuloKappaleita nihkeästi, kuitenkin yli 50.
Muutama vitosen ylitys ja Jannelle 8,6kg/112 cm kesämama.
OttipelitJerkit, kumit ja spinnerit.
Bullet Timen/a
KelitTuulista ja pilvistä, kohtuullisen kuivaa paitsi meininki. Vesi +13-18.
Yleisarvostelu9

Tammisaari Kesä 2015 from Fishing Team Kalu on Vimeo.

Sekalaista tarinaa reissulta…

Torstai

Kaivokselan Kalamiehet ™ eli venekunta pimpattu ATM otti normaaliin tapaansa lähdön rennon elkein, vesillä kyllä ehdittäisiin olla. Sihijuomien (useamman) jälkeen miehistö kuitenkin löysi itsensä laiturilta, joten sykittävä oli ja kalaan mentävä. Alkuiltapäivän merkittävin tapahtuma oli Big McRubberille uusi päänahka, Jasun… Ennen illallistaukoa useamman tuhannen heiton ja muutaman virvoitusjuoman jälkeen Tapelle parit putkilot ja Ronille luihu nelkku, joilla pelastettiin pallit padasta. Ravitsevan porsaan ulkofileaterian, joka huuhdottiin alas pullollisella punkkua, ja päälle nautittujen jälkiruokien jälkeen kupu (ja pää) oli täynnä ja heittokäsi entistä rennompana, mutta saalistilastoon ei tullut kuin yksi merkintä Ronille enää. Mökille lähdettiin hyvissä ajoin perkaamaan haukipihviaineksia ja lämmittelemään saunaa. Nelonen meinasi vielä peratessa sukeltaa karkuun, mutta Roni nappasi sen varmoin ottein takaisin, vaikka se yrittikin kovasti piiloutua pohjamutiin.

Perjantai

Perjantaiaamu valkeni aurinkoisena ja suuret kalastajat alkoivat valmistautua päivän urakkaan, toiset rivakammin, toiset kaikessa rauhassa. Venekunta Minttupuffetti (Roni ja Jukka) olivat ensimmäisenä ulkona, kun muut miehistöt vielä paisteli munia ja nautti aamukahveista.
Edellisenä iltana Jukka oli jo valinnut aamun ekan kohteen, rauhallisen ja suojaisan lahden, sillä torstaina oli tuuli ollut sen verran kovaa, että oli pieni epäilys, että tuuli oli myös kaloille turhan rankka. Kaislikkoon puhalsi kevyesti tuuli, joka rikkoi pinnan.
Siirtymä oli lyhyehkö ja jo vartin päästä lähdöstä oli jo eka tapahtuma. Ei mennyt aikaakaan, kun ekat kalat oli veneessä ja kuvattuna somessa. Siitäkös se ilo irtosi: Minttupuffetissa oli puolisen tusinaa kalaa ennenkuin seuraava miehistö oli päässyt edes rantaan – kriisi mahtoi olla melkoinen muissa miehistöissä, kun Minttupuffetissa oli jo enemmän kaloja käytetty kuin edellisenä päivänä kaikissa veneissä yhteensä.
Kyseinen kaislikko oli noin pari-kolmesataa metriä ja siitä löytyi kaksi nelosta ja viisi puikkoa sekä päälle yksi metrinen kävi veneellä asti moikkaamassa. Tapahtumia vielä päälle toiset mokomat. Kohde tuli samalla merkittyä rosteriankkurilla, joka hieman huomimattoman kiinnittämisen seurauksena katosi merenpohjaan. Kaloille kelpasi vain hopeanväriset uistimet, vaikka muutakin yritettiin viskoa.
Minttupuffetti jatkoi matkaa vielä reilusti keskipäivän yli ilman merkittäviä urotekoja ja uusia saaliita. Ronille tuli aika täyteen, vene ylös ja Jukka vaihtoi Haukkaan haavimieheksi.

Myöhemmin perjantaina… Lempeä merituuli toi suomunmuotoisiin sieraimiimme savuisia sulotuoksuja laskiessamme Vesan kanssa alumiinista silmäterää Lesspo-trailerin päältä märkään elementtiinsä. Uusi vaselinisoitu polyuretaanirulla vapautti kölin kitkan kahleista ja Konekeskon metallinen ylpeys solahti veteen vaimean solinan saattelemana. Rakkauden teko tuli kaikkien satamassa olijoiden mieleen. Viedessäni traileria parkkipaikalle Vesa kävi suorittamassa vaihdantataloustransaktion ruotsia muistuttavaa käsittämätöntä kieltä puhuvan palvarieukon kanssa. Suomen eurot kelpasivat, ja Vesa palasi veneelle mukanaan pussillinen mehevää siankylkeä, jota palvariperheen siansilmäinen esikoinen oli isänsä oppien mukaan ennen savustusta sivellyt omin pikku töppösormisin kätösin Kustaa Vaasan lippulaivan tervatulla laivakissalla. Seikkailu alkoi…

Lauantai

li kirkas ja tyyni päivä, kun FTK Armada lipui arvokkaasti ulos satamasta kohti vajaakasvuisia kilometrikaisloja. Lokkien nauru peitti nelaripatojen porinan. Miehistöt olivat hilpeällä tuulella, edellisen illan bakkanaalit tuntuivat vielä karskien kalamiesten jäntevissä vartaloissa. Karvaisin pikkukätösin nuo hauenpyynnin samurait olivat riganneet useita kiloja kumisia lörtsyjä, jotka myös shadeina tunnetaan. Kauniin väriset jerkit ja niiden terävät gamakatsukoukut pullistelivat ulos rasioista…

Sunnuntai

Mitä se mulle kuuluu, missä mä olin sunnuntaina.

Yhteenvetona upea reissu taas jälleen kerran. Kalojakin tuli kohtuullisesti, ja ne olivat todella voimissaan. Kesäkalastus on kivaa!!

– Artistit