FTK Etkoreissu 2015

 

Ajankohtape 17.4.- su 19.4.2015
MukanaTape, Jasu, Janne, Ville, Hämppy, Kentsu, Vesa ja Jukka sekä Ron ja Aksu su päiväseltään.
MissäItämeri
Kalantulon. 70 kpl ylös. Peruspuikosta muutamaan metrin kalaan ja parhaimpana 7,56 kg mamma.
OttipelitKumit ja jerkit
Bullet TimeAina, kun vallitsevassa säätilassa tapahtui muutos
Top-kalat100 cm/6,14 kg, Jukka
98 cm/7,56 kg, Janne
96 cm/6,20 kg, Hämppy
95 cm/5,60 kg, Janne
94 cm/6,02 kg, Vesku
93 cm/5,70 kg, Vesku
Yleisarvostelu

Etujoukot saapuivat Jukan mökille jo perjantaina: Jukka, Vesku, Tape ja Jasu. Tapella puhkesi matkalla traikun rengas ja hinauspalvelu vaihtoi renkaan setelinippua vastaan. Jukka ja Vesku kerkesivät jopa kalaan ja saivat kaloja ihan mukavasti.

Lauantaina saapuivat Haukka (Janne, Hämppy ja Kentsu) ja Rautaristi (Ville). Vastoinkäymiset jatkuivat. Haukan traikun sillan rullat olivat totaalisen jumissa. Vene ei liikkunut sitten mitenkään. CRC:tä purkillinen ja lisää miehiä työntämään. Vene vesille ja päävirtakytkin oli jäänyt päälle – akku on mykkä, eli keuliksella kohti laituria. Villen Rautaristi saatiin ilman mitään ihmeitä vesille. Kamojen purku mökillä ja Haukan käynnitysakun lataus… starttikaapelit kannattaa muuten pitää veneessäkin mukana.

Team HJK (Haukka) olivat taas suunnitelleet koko päivän kiukutuskeikan. Aamupäivä – päivä vietettiin ison kalan paikalla, ja 3 yli fintsan kalaa saatiin ns. Rügen staililla. Suurin oli Jannen 98 cm/7,56 kg, sitten Hämpyn 96 cm/ 6,20 kg ja Janne sai vielä 5,60 kilosen. Reittisuunnitelman kaksi ensimmäistä paikkaa jäi odottamaan kudun jälkeistä tankkausta. 3 hot-spotti on/oli todella kova. Vedenlämmöt oli vasta 5,2 – 5,4 astetta, joten onnistuimme narraamaan vain 2 uroshaukea ennen kuin paikallinen vene tuli – ja päätimme siirtyä seuraaviin paikkoihin. Kylmävesi oli näissäkin seurana, joten ei kalakontakteja. Siirryimme ns. varmoille mestoille ja lämpötila nousi jo 8,2 asteeseen. Hämppy onnistui saamaan yhden kutevan hauen Haukkaan. Tämä 3,5 kiloinen mamma päästettiin takaisin sukua jatkamaan. Illaksi palasimme vielä aamun ottipaikkaan, mutta sää oli muuttunut tasaiseksi pilvimassaksi, joten jäimme ilman kalakontakteja.

Team Rautis (Vesa ja Ville) pitivät laiturissa tilannepalaverin, ja lähtivät liikenteeseen HongKong Challenge -taktiikalla. Eli vikana vesille tuumausoluiden jälkeen. Merta edempänä väijyy Kraken, ja sen henki haisee. Maltillisen siirtymän jälkeen edessämme aukesi matala ja rikkonainen kaislakivikko, josta alkoikin tasaiseen tahtiin napsumaan haagertteja. Vesalle kutemattomat 6,0 ja 5,7 parhaimpina, Villelle 4,7 ja 4,2. Lisäksi 16 kpl 2-3kg kalaa. Selkeänä ottipelinä uistin. Vedessä pidettynä.

Sunnuntai
Haukka (Janne, Jukka ja Kentsu) suuntasi eiliselle ison kalan paikalle, mutta kuten ounastelimme – tasainen pilvimassa ei tarjoillut elämyksiä. Kentsu oli speksannut uudet spotit länsituulelle (alkuperäinen sääennuste sunnuntaille) ja Jukka tunsi nämä nurkat jo entuudestaan, joten Haukan kokka kohti uusia seikkailuja.
Tuuli kävi todella hyvin oletettuun ottipaikkaan, ja heti ensimmäinen kala veneeseen. Ajoimme lähemmäksi, ja Jannelle iski Pigiin iso hauki, mutta ei tarttunut. Paikkoheitosta siimat poikki. Pigi oli pelastettava, mutta siimaa ei näy. Kesken etsinnän Jukka heittää salaa ja sama metrikala on kiinni. Kala laittaa hyvin vastaan ja fiilis on korkealla. Mamma oli jo kutenut, mutta metri on aina metri 😉 Ja kas kummaa myös Pigi löytyy, joten kaikki on hyvin. Kelloa vastaan kalastetaan, ja Janne onnistuu vielä vajaan vitosen kalan kotiuttamaan. Hieno mesta – suuren kalan potentiaali on todellakin olemassa.

Rautis Guest Star Vilhon kanssa edellisen päivän mestoille ja muutama kolmonen kyytiin. Aika loppui kesken, kalaa olisi ollut.

Yhteenveto:

Todella upea reissu.fi
– Kentsu, Ville & Co