FTK Avovesikauden avaus 2015

FTK Pikaraportti

Ajankohta29.3.2015
MukanaMinttuBuffet: Ron ja Tape. Black Hawk: Janne, Hämppy ja Kentsu.
MissäLäntinen merialue
KalantuloKentsulle pari kalaa, parhaana reilu 4+ kg fitness mamma.
OttipelitPig Shad
Bullet TimeEi – kalat arkoja ja harvassa, kirkas vesi – vieheen oli osuttava kohdalleen
KelitHyvä pilvinen sää – aurinkokin näyttäytyi. Luvattu vesisade alkoi vasta, kun oltiin tulossa takaisin päin.
Yleisarvostelu6 ½

FTK Avovesikauden avaus 2015

Haukka:

Kova kuumotus vesille, jota ei helpota päivittäinen Haukisomen seuraaminen. Ensireissu on melkein pari kuukautta “myöhässä”, kun on ollut sitä ja tätä, esim. venehuoltoja, lapsen syntymää, talonrakennusta jne. No sunnuntaina 29.3. FTK:n Armadan kaksi venettä viimein suuntasivat Helsinkiä pakoon. Haukan porukka kokoontui K-Supermarketin pihaan odottamaan Hämppyä, joka oli järjestänyt itselleen aika juhlavan sisääntulon isojen kellojen soidessa taustalla. Paketilla matkaan ja fiilis oli kova.

Taistelusuunnitelma oli hiottu valmiiksi ja huhujen perusteella rampilla ei pitäisi olla ruuhkaa, eikä itse kohdevesilläkään. No, rampilla oli ruuhkaa ja heti ekassa paikassa oli opasveneitä, sekä muita sähkövispiläveneitä näköpiirissä. Fiilis laski todella kovaa. Nopea päätös – koukataan “selustaan” pidemmän matkan kautta. Koukkaus kannatti ja pääsimme rauhassa perkaamaan. Kalat olivat todella tiukassa. Reilun puolen tunnin tarkan kalastuksen jälkeen otettiin jo vähän rennommin ja Kentsu avaa pirteällä 2,4 kg juttelukalalla. Hauki oli pituuteensa nähden todella tuhdissa kunnossa: pieni ”mäyräkoiran pää” ja iso maha.  Jatkoimme paikan perkaamista reilun tunnin verran ilman tulosta. Meinasimme käydä kivilläkin – onneksi vesi oli kirkasta, ehdimme reagoimaan ajoissa.

Siirryimme sitten seuraavaan paikkaan – ennalta arvioituna kovimpaan paikkaan. Aloitimme herkistelemällä, paikka haisi kalalle. Fiilis nousi uudelleen ja taistelutahto oli taas erittäin hyvä. Kun olimme siirtymässä pyhimpään, niin vastaan lipui sähkövispilävene… Päätimme kuitenkin yrittää, ja se kannatti. Kentsu kotiutti toisen kalan, joka näytti fintsalta, mutta painoa oli kertynyt vain 4,2 kg. Onnistunut kuvakulma ja kala näyttää kasin kalalta 😉 Heitimme paikan tarkasti läpi – ilman kaloja. Siirryimme nopeasti viimeiseen paikkaan, mutta sieltä emme saaneet edes kalakontaktia.

Yhteenveto – ennen kutua mahdollisuus metrin kalaan, jopa maagisen kympin ylitykseen on sen verran suuri, että kalaan kannattaa todellakin lähteä. Ja tunnelma merellä hyvässä seurassa siimojen laulaessa – siinä on kyllä jotain maagista.

Minttu_Buffet:

Yksi kunnon tapahtuma. Arviolta nelkku+ muutaman sekunnin kiinni, näytti vain kylkeä ja irti. Lisäksi lukuisia pienempiä tärppejä, mutta yhtään ei saatu veneelle asti. Seura, sauna ja makkarat parasta tässä reissussa.

 

Teksti: Kentsu & Tape

Kuvat: Artistit