FTK 5P 1. osakilpailu

5Pisintä hauenkalastuskilpailun 1. osakilpailu

Perjantai 27.4. oli 5Pisintä hauenkalastuskilpailun ”avauspäivä”, kun varsinainen kilpailualue arvottiin suorassa lähetyksessä Facebookissa, 5Pisintä haukimittelön sivuilla. Arpa osui Inkoon kaupungin, keskustan rampiin. Arvonnan ideana on, että mikään joukkue ei pääse harjoittelemaan kohdetta etukäteen. Kaikki joukkueet lähtevät samalta rampilta. Alue ei ollut meille kovinkaan tuttu, joten lähdimme vähän soitellen sotaan.

Lauantaina 28.4. kello 5 jälkeen aamuyöstä alkoi kuhina kolmessa asunnossa, kun Proffa, Hämppy ja Janne alkoivat valmistautumaan lähtöön. Proffa lähti 6:15 kotoa, Hämppy kyytiin ja Jannen luo, jossa ’Cresu 2’ odotti Bemmun vetokoukussa. Miehet kyytiin ja klo 7 kohti Inkoota. Ajomatkalla kohti ramppia, teimme valmiiksi päivän kalastusplänin. Rannassa oltiin klo 8 ja paikalla olikin jo useampi tiimi tiputtamassa omia ammeitaan. Siinä paiskattiin kättä, viimeiset herjat, live-lähetys eetteriin, jonka jälkeen ja startti klo 9.

Kisan lähdössä veneet hieman kyttäilivät toisiaan, mihin kukin lähtee, mutta lopulta kaikki pääsivät liikkeelle. FTK Cresu 2:n pläni oli selvä – matkalla pääkohdealueelle kopaistaan yksi pienempi paikka lennosta ja katsotaan, mikä kalalle kelpaa näin utuisena aamusta. No, hirveästi ei kelvannut. Vähän kaikenlaista kokeiltiin, ja lopulta Jannen vaalea luotto Pig, alkoi tuomaan putkiloa. Yksi ylittikin 60cm rajan ja saatiin eka kala kortille. Keli alkoi vähitellen kirkastua, oli aika siirtyä pääasialliselle pelialueelle. Ennen siirtymistä pääsimme näyttämään kalastusluvat kalastuksenvalvojalle, mikä oli erittäin positiivinen asia!

Perillä. Ekassa varsinaisessa spotissa oli kirkas, sekä vesi että taivas, ja auringossa olikin kiva viskoa uistinta – kaloja vaan ei kuulunut. Pienen hetken kuluttua Proffalle kopu sinertävään junnu Pigiin ja taas hiljeni. Sitten siiman päähän toista luomua ja jonkun ajan päästä Proffan vapa niiaa – nyt on iso! Hämppy syöksyy haaville ja Proffa väsyttää kalaa. Painoa on! Hetki menee, onneksi kala on hyvin kiinni. Hämppy haavii suurhauen ja ylävitoset koko tiimin kesken. Yes, nyt on hyvä kala! Mitat, kuvat ja kala takaisin. Määrätietoiset ja ripeät toimet veneessä pitivät kalan pirteänä ja sitä ei tarvinnut minuuttia haavissa elvyytellä, kun rouva jo lähti iloisesti takaisin elementtiinsä. Onpa helppoa, tämä lupaa hyvää päivää.

Kohde ei antanut kuitenkaan muuta ja oli pienen siirtymän aika. Seuraava kohdekin antoi vain yhden kalan, siirryimme jälleen. Seuraava kohde antoi jo pientä uskoa, kun kopuja ja pari putkiloa saatiin ylös. Mutta mitään isompaa ei noussut. Homma jatkui ja uusia kutulahtia ja syöntialueita perattiin, mutta kalat olivat erittäin passiivisia. Lopulta yksi alue alkoi tuottaa Pierren lemppariväriin hyvin osumia ja kohta oli koko tiimillä kyseinen väri eri uistimissa ulkona. Muutamia mittakaloja nousikin, isoimman jäädessä 78cm:iin.

Kello alkoi vääjäämättä lähestyä kriittisiä hetkiä ja lähdimme hiljalleen kohti satamaa, tarkoituksena kopaista muutamia kohteita ohi ajaessa, kun kalat olivat niin passiivisia kaikkialla. Muutamia kopuja ja joku putkilo nousikin, mutta ei mitään ihmeellistä. Vika kohdekin näytti superhyvältä, mutta emme ehtineet työstää sitä antaumuksella loppuun ja jäimme ilman kontakteja.

Ei muuta kuin rantaan tulosten julkaisuun. Tuloksemme oli 384cm, mistä päivän pisin 101cm suurhauki toi meille lisäpisteen kokonaiskilpailuun. Tällä tuloksella sijoituksemme oli kolmas, kun kaksi tiimiä ylitti 400cm – kunnioitettava suoritus näin vaikeana päivänä. Tästä on hyvä jatkaa – rinnalle ja ohi! 😀

Lopputulokset, osakilpailu 1, Inkoo:
1. Fishing Team Lutralutra: 428cm (10pst)
2. KuhanVetäsen2: 413cm (8pst)
3. Fishing Team Kalu: 384cm, (pisin 101cm) (6+1pst)
4. United Fishbums: 365cm (4pst)
5. KuhanVetäsen1: 253cm (2pst)

Seuraava mittelö on Helatorstaina 10.5., kilpailualue arvotaan jälleen tätä edeltävänä päivänä 9.5.2018.