Elonkorjuun aika 7.8.2014

FTK Pikaraportti

Ajankohta7.8.2014
MukanaHämppy, Janne ja Kentsu
MissäItäinen merialue
KalantuloIhan kivasti puikkoa
OttipelitBig McRubber, McRubber, luomut, Spinnerit ja Kellu Jerkit
Bullet Time20:00-20:30
KelitUkkosrintama mantereella, puolipilvistä merellä, kevyt etelätuuli, ilma +29, vesi +27
YleisarvosteluKalantulo 6, Kesäkalastus 8½

Elonkorjuun aika

31 päivää hellettä putkeen. FTK:n posse lähti shortsikalaan to-illaksi duunien jälkeen. Millainen sää? No tietenkin kaatosade ja todella kova ukkonen – vesille siis. Ukkosrintama oli onneksi vain mantereen päällä. Satamaan ajattaessa oli pyyhkijät täysillä. Kun saavista kaadetaan, niin kyllä se näkyvyys on aika huono, mutta turvallisesti päästiin perille satamaan.

J ja H pääsivät irtoamaan satamasta jo klo 16, ja K liittyi mukaan 17:30.

J&H jigailivat ahventa, ja J sai tietysti hauen..

Kun tiimi HJK oli koossa, niin käytiin heittämässä aluksi sekä kaislaa että ahven/kuhapatteja, mutta tuloksena oli vain hetkellinen väsyttely jigittelyssä. Sekakäyttö lopetettiin, ja palattiin alkuperäiseen suunnitelmaan – hauen perään siis.

Muutaman herkistelypaikan jälkeen ensimmäisestä ns. pelipaikasta tuli 3 tapahtumaa spinnereihin ja sitten siirryimme edellisen reissun parhaaseen paikkaan. Veden lämpö oli 27,3, joten vähän oli sellainen fiilis, että puikkoa isompaa ei ole paikalla. Haukia tuli sekä jerkeillä että kumeilla. Luomukumeihin tuli eniten tapahtumia, mutta kuten edellisilläkin kerroilla kumit pudottelivat paljon. Ja se mikä oli todella outoa, niin hauet eivät iskeneet toista kertaa vaikka purivat usein vain häntää.

Yhtään isoa ei yhytetty, vaikka muutaman loiskauksen perusteella isojakin oli paikalla.

Kauniissa säässä ja parhaassa seurassa viihtyy aina, ja kalojakin saatiin ihan kivasti.

Teksti: Kentsu

Kuvat: Janne & Hämppy