East Coast Mature Case(s)

Rolmaister, Jasu, Tawa, Lehtori, Tape ja Öljylate pyörähtivät 19.4.08 lauantaina Idässä
katselemassa kaunista merimaisemaa kevätmammojen toivossa.

Tulostakin tuli ja kausi mukavasti käyntiin kypykän ja kasin vanhemmilla rouvashenkilöillä.

19.4.2008

Ensimmäinen venekunta Rolmaisterin Yammulla, (Ron, Jasu ja Tawa) olivat liikenteessä jo aamutuimaan, Bellan porukan (Tape, Janne ja Late) luottaessa iltasyöntiin.

Venekunta Yamarin:

Päivä lähti käyntiin kympin maissa, jolloin ensimmäiset innostuneet heitot lähettivät jerkit jonkkaan. Keli oli vaikean oloinen, täyslaidallinen aurinkoa ja pieni tuulenvire vain, sekin pohjoisenpuoleista. Odotukset eivät siis olleet kovinkaan korkealla tästä johtuen ja ensimmäisessä mestassa saatiin sitten paiskoa palikkaa hyvän tovin ennen kuin eka kala suostui nappaamaan Ville kromi-Busaa. Kalalla painoa päälle kolme kiloa. Ville poimi nopeaan tahtiin toisen samanlaisen kromi-Busalla ja pari tärppiä päälle eli näyttäisi tuo väri toimivan aurinkokelillä (Wobbleriin siis samanmoista hankkimaan…). Jasukin sai tilin auki 3+kg hauella, joka otti myös Busaan. Kipparilla nollat tässä vaiheessa, kohtelias kun olen.

Kun paikka hiljeni tyystin, niin päätimme kokeilla vielä mestan edustan, josta Jasulla käy joku torppaamassa PuMu-Slaideria ekalla heitolla, mutta se jääkin mestan ainoaksi tapahtumaksi. Seuraavaksi siirtymä kakkoslahteen, josta kalaa tuleekin sitten jo aika kivasti, kipparikin saa tilin auki puna-musta-oranssiin napanneella puolentoista kilon kalalla. Taivas on mennyt osittain pilveen ja kromi-Busan tehot loppuneet. PuMu-Slaideri alkaa nyt toimimaan jja kohta kaikki kolme nakkelevat jonkkaan samaa kelluvaa Slaikkaria. Jasu napsii muutaman pienemmän ja yhden 3+ hauen, Villelle kanssa muutama pienempi. Paljon näyttäviä tärppejä ja traktorinrenkaita, jotka saavat pulssin kivasti koholle. Kelluvalla jerkillä on hauska kalastaa, mutta tarttumisprosentti on vaan luvattoman heikko. Saldot olisivat jo toisella kymmenellä, mikäli kaikki tärpänneet olisivat käyneet veneen vierellä. Jossain vaiheessa mesta hiljenee ja heitämme pari muuta paikkaa lähistöllä Jasun ja Villen ottaessa pienet luigit mieheen.

Seuraavaksi siirtymä lahteen, josta viime keväänä tuli muutamia kaloja, mm. kipparille vajaa vitonen. Nyt paikka on kuitenkin tyhjä, joten seuraava pysähdys on sitten Papukaijalahti, jonne saavuttaessa Jasun FT-Slaideria käy heti ekalla heitolla tukistamassa selkeä fintsaplussa. Ei jää kiinni ja sekös harmittaa! Harmistus lisääntyy venekunnassa entistä suuremmaksi, kun Tape raportoi Jannen kympistä. Paikka täsmälleen sama, jossa itse olimme viskomassa samoja jerkkejä kolme tuntia aiemmin. Muuten hyvä reissu, mutta toi jätkä (ja kala) pilas kaiken! Kukaan ei ole niin kateellinen kuin kalamies… No ei kai, hieno kala ja balsamia varmasti Jannen haavoille, jotka eivät viime kevätreissun syöntihurmion missaamisesta olleet tainneet vieläkään umpeutua. Nyt ovat ja varsinkin, kun mies vielä nosti illemmalla kasin ja mistäköhän muusta kuin #%&!¤ Papukaijalahdesta, jossa juuri olimme vetämässä nollia…

Viimeiseksi kävimme vielä aloitusmestassa toiveena, että päästäisiin Jannen jälkiliukkaille ja kypyköitä olisi tarjolla edelleen. Ei ollut ei, ainoa tapahtuma oli Villen KeMu-suspia purrut lasiankerias mestan edustalla. Tämän jälkeen olikin sitten aika lopetella. OK reissu saaliillisesti kaikille muille paitsi kipparille (siis kippareille Tapen vetäessä moottoripyörät eli mp:t). Joskus kuskin osa on kova, josta viisastuneena taidankin laittaa Yamariniin säännön, että kuskilla on _aina_ etuoikeus heittää mestassa kuin mestassa ekat heitot. Tiedä sitten auttaako tuo mitään…

Lauantaina on pakko ottaa uusinta, sen verran jäi kypykät kaivelemaan… Ja kun kelitkin vain lämpenevät ja kutu on päällä, niin kohta ovat mätimammat jo laskeneet lastinsa ja sitten ovat tämän kevään karkelot auttamattomasti ohi.

Venekunta Bella:

Lehtorin Haukka jätettiin lepoon Nauvon keikan jäljiltä ja liikenteeseen lähdettiin Tapen Bellalla.
Gearit kyytiin, vene Mitsun koukkuun ja Porvoota kohti klo 12:00. Vene jamppoineen vesillä jo klo 14.00

Ensimmäinen kohde oli jo tuttu kutulahdukka, jossa toivoimme olevan hieman lämpimämpää vettä ja kudulle tankkaavia mammoja.
Late tarjoili tynkäkaislikkoon suspia, Janne ja Tape jerkkuloita totuttuun tyyliin kelauitolla. Puolentunnin kohdalla vaihdoin siiman päähän Busterin tilalle Firetiger Salmo slaikkarin.

Muutama heitto tynkäkarvoituksen juureen ja PAM!! kala kiinni. Näin iskun tulevan
suoraan Salmon alta ja pelkästään takakoukkuun, törkeän huonosti kiinni ja näköjään metrinen nahkatorpeedo kyseessä.
Onneksi kohtuu lyhyt matka veneeseen, joten mitään jättiväsytystä ei ollut tiedossa. Ensimmäiset arviot vedessä olevasta kalasta olivat reilusta fintsa plussasta seiskaan, kutumamma ehottomasti siis kyseessä. Kokoajan hullu kuumotus päällä, niin huonosti kala oli kiinni. Tape valmistautui jo Boga kloonin kanssa ottamaan mamman sisään veneeseen. Rouva olikin suostuvainen yhteistyöhön ja bogaus onnistui heti laakista. Mamma siivosti veneen pohjalle, jolloin Salmo irtosikin suusta saman tien. Varmaan olisi irronnut jos siima olisi päässyt vähääkään löysälle. Arviot mamman painosta alkoivat jo rajusti nousta, olisiko jopa kypykkä ? Kyllä !! Kymppimammahan se oli (10,050kg). Nopeasti kuvat ja mamma takaisin elementtiinsä. Fiilikset korkealla, vain puolisen tuntia vesillä ja kypykkä käynyt jo veneessä.

Lahti ei antanut enää enempää isoa kalaa, vain muutaman putkilon, joten siirryimme eteenpäin. Suuntasimme erääseen toiseen vakiolahteen, josta aina tulee kappaleita mukavasti. Niin nytkin, muutama kappale ja Latelle 3+ filekala Reflex lipalla.

Tästä lähdimme kohti Papukaijalahtea. Kyseisestä paikasta on keväisin tullut mukavasti kappaleita ja kokojakin suurimman olessa fintsa plussa. Tälläkin kertaa normihaukia tuli muutama kappale, kunnes meikäläisen papukaija slaideria taas vietiin isosti. Taas varttuneempi yksilö kyseessä. Kelailin mammaa kohti venettä, kunnes mamma päätti ottaa rajumman syöksyn sivummalle, ja suoraan Tapen siimaan. No niin, iso mamma hauki kiinni ja siimat sotkussa… Late saa kuitenkin bogattua mamman veneen paremmalle puolella helposti ja taas päästään kuvaushommiin. Tasan kasi.

Papukaijalahdesta ei enempää isoja tapahtumia, joten siirryimme seuraavaan paikkaan kellon ollessa jo illan puolella. Loppuaikana ei pahemmin tapahtumia enää tullut. Päivän saldo Bellan venekunnalle kymmenkunta kappaletta, suurimmat kypykkä ja kasi. Paras alku kaudelle ikinä, ainakin minulle.

Teksti ja kuvat: Janne & Ron