Avovesikauden avaus 2016

FTK Reissuraportti

Ajankohta26-28.3.2016
MukanaDennis ja  Janne perheineen
MissäLäntinen merialue
Kalantulo7 kpl ylös. Keskikoko kuitenkin ihan jees. Jannelle 6.10kg/97cm laiheliini ja Dennikselle 6.14kg/93cm hylkeen mallinen. Lisäksi muutama 3-4 kg:n perustorpeedo.
OttipelitPig Shadit (Nemo, FT, Mörten, Nilsusininen, Goldie ja Papukaija)
Bullet TimeKeskipäivä ja alkuilta
KelitHyvä puolipilvinen sää – aurinkokin paistoi. Vesi +3,7 Raymarine astetta. Ilma +3-8 astetta.
Yleisarvostelu8+

Avovesikauden avaus 2016

Kauden ensireissu oli kaavailtu pääsiäisen perhereissun yhteyteen Denniksen mökille “läntiselle”. Jäät olivat juuri ja juuri ehtineet sulaa riittävästi, jotta oli järkevää traikuttaa vene paikalle. Päätös kalastamisesta oli tehty ja Dennis tiputti Ranskalaisen heittolavetin osin jäälauttojen kanssa taistellen vesille perjantaina.

Vesillä käytiin la,su ja ma erinäköisillä kokoonpanoilla, joissa nuorisolle tarjottiin haukielämyksiä. Suurin osa “mansikkapaikoista” oli kuitenkin vielä jääkannen peittämiä, joten peliaikaa paloi uusien (h)ottipaikkojen etsimiseen.

Onneksi erään rännin lahdukkaan oli pakkautunut enemmänkin kalaa ja tästä saatiin ronkittua tulosta pitkin reissua. Pienempiä karvoituksesta ja kokoa keskustasta. Ottipeleinä toimivat jo tutusti isommat shadit ja junioriosastolla suspit.

Maanantai oli päivistä kalarikkain. Päivä oli myös lämpimin eli selkeää aktivoitumista tapahtui auringon alla. Ensin Jannelle 6.10kg/97cm Pig Shadillä ja heti perään Deelle 6.14/93cm samoin myös Pig Shadillä. Nämä tulivat aka “keskustasta”.

Erittäin mukava aloitus kaudelle! 🙂

 

Teksti: Janne

Kuvat: Janne & Dee