Aika nihkeetä 27-28.5.2017

FTK pikaraportti

Ajankohta27-28.5.2017
MukanaKentsu, Miikka ja Hämppy
MissäItä-Suomi
Kalantulola 13 kpl ja su 16 kpl
OttipelitKumit ja jerkit
Bullet Timen/a
KelitLa puolipilvista. Ilma +10 ja vesi +15. lopussa vähän sadetta, su päivällä aurinkoista, illalla pilvistä. Ilma +16, vesi 13-18 astetta.
Yleisarvostelu7, aika nihkeetä

Lauantaina kalastettiin haukea 13-22:00. Päivällä suht tuulisessa kelissä kaloja tuli ihan mukavasti, mutta illalla keli tyyntyi ja vedettiin parin tunnin jakso ilman kaloja. Rekasimme ensimmäisen paikan tuulen mukana viisi kertaa. Kaloja tai tapahtumia tuli joka kerta. Ensimmäisellä rundilla 5 tapahtumaa ja yksi kala ylös asti. Punainen väri näytti toimivan parhaiten pilvisellä ja suht tuulisella kelillä. Klo 20:00 jälkeen olisi kannattanut lähteä kotiin, kun tuuli hiljeni. Yksi 4,2 kilon hauki tuli pienestä tuulen vireestä ja 3 puikkoa kaislojen ja lumpeiden seasta ennen kotiin lähtöä.

Sunnuntaina päästiin vesille vasta klo 15:00 jälkeen ja takaisin lähdettiin klo 20:00. Haukia saatiin ekasta paikasta oikein mukavasti (8 kpl) ja kahden isohkon kalan seuriot, joten usko päivään oli hyvä. Seuraavat kalapaikat eivät kuitenkaan tarjonneet samanlaista iloittelua vaan saimme kalan sieltä ja täältä. Suurimmaksi jäi vajaan metrin seurimo uudesta mestasta.

Yhteenveto: Alkuperäinen jigaussuunnitelma sunnuntaille kariutui tuulen takia, mutta oli oikein mukavaa päästä vesillä hyvässä seurassa. Hauis on voimaa!

Teksti & kuvat: Kentsu & Co