Asiaa aamutakeista

Aamutakki, eli chillausrotsi, on lihana keksintö. Ja FTK:n sisällä asiasta voidaan olla montaa eri mieltä. Kuten musiikistakin. Mutta sehän tässä on hienoa, että kaikki saavat sanoa sanottavansa. Ainakin kaikki, joilla on Admin-tunnarit, lällällää!

Ville asiaa ymmärtämättä avautuu hieman asian vierestä ja saa vastineena täyslaidallisen, vassokuu:

FTK:n lähtiessä reissuun sitä tavaraa on aina mukana tarpeeksi. Ei niinsanotusti gearinpuute vaivaa. Mukaan pakataan kaikkea miehistä tavaraa, joka voi olla joko a) vaarallista b) kallista c) elektroniikkaa d) muuten vaan hifiä e) kaikkia edellämainittuja.
Viime reissuilla osa porukasta on kuitenkin sortunut järkyttävään tyttöilyyn. FTK:n miehisemmät miehet ovat ihmetelleet tukkoon lastattuihin autoihin vielä kaiken muun lisäksi tulevia Apollo-11:n lasketumismodulin kokoisia nyssäköitä, jotka on pakattu pienen kiherryksen säestämänä.
Ensimmäisenä iltana saunan jälkeen salaisuuden verho on sitten laskeutunut, kun kihertäjät ovat laskeutumismoduleistaan vetäneet päälleen k y l p y t a k i t, ja alkaneet levittämään hiuksiinsa moldavialaisten munkkien orkideoista keräämää balsamia. Siis siinä vaiheessa kun pitäisi ottaa kaljapullo käteen ja mennä kuistille istumaan korkeintaan pyyhe lanteillaan.
Tyttöset kutsuvat kylpytakkejaan ‘chillausrotseiksi’, ja pitävät niitä miehekkäinä, koska Hugh Hefnerkin kulkee kaikki päivät ympäriinsä tupakkatakissaan. Haloo!!! Jos olet Playboyn perustaja ja laitat työksesi Playmateja, saat kulkea Pietarinkirkon kokoisessa kartanossasi vaikka Pelle Hermanniksi pukeutuneena, ja se on coolia. Jos taas sattumoisin maineesi perustuu Kevätpörriäisessä julkaisematta jätettyyn artikkeliin, ei kannata peesata Mr. Hefneriä. Se on jotakin säälittävän ja naurettavan rajamailta.
Eiköhän toivota, että kylpytakkihenkiset ihmistet olisivat vaan rohkeammin oma itsensä. Eli kaapista vaan ulos kaikki. ETTÄ!
– Ville
PS: Jutun alkuperäinen nimi oli ‘Kylpytakkihomot mussuttaa’, jota ehdotettiin muutettavaksi muotoon ‘Aamutakki, tuo nykynuorten hyljeksimä unohtunut ihanuus’. Alkuperäinen ehdotus olisi loukannut Aamutakkimiehiä, jälkimmäinen taas ei mahdu kaikkialle, minne otsikon pitää mahtua. Eli ‘Asiaa aamutakeista’ siis.


“Asiaa aamutakeista part II: Aamutakkimies strikes back”

Herjaavaan sävyyn kirjoitettu Villen säälittävä sepustus antoi aivan väärän käsityksen aamutakeista, tyypillinen äijä-mentaliteetilla kirjoitettu juttu “V*ttu me mitään aamutakkeja pidetä, suomalainen mies istuu saunan jälkeen kuistilla alasti vaikka munat jäätyis!” Hohhoijaa, sanon minä! Saahan sitä hankkia eturauhastulehduksen jo ennen viittäkymppiä, jos kerran niin haluaa. Ei kannata tulla sitten mulle itkemäään, että “Voi kettu, ois pitäny käyttää aamutakkia kalareissulla! Nyt kusi valuu koiville ja inkontinenssikin vaivaa.” Ennen kalareissua pitää aina käydä katetroitavana, jotta pystyy juomaan olutta ja olemaan kusematta veneessä edes sen aikaa, että yhden ottipaikan ehtii heittää…

Aamutakki symbolisoi ikuista nuoruutta ja viriliiyttä, katsokaa vaikka mr. Hefneriä, tuota kuuluisaa mediapersoonaa ja lehtimagnaattia. Ja ikuiseen nuoruuteenhan eivät vanhojen miesten vaivat kuulu. Aamutakki yhdistyy ajatuksissamme rentoon fiilikseen ja tekemiseen (Janne voisi jopa sanoa, että överi-luxus-rentoon), mistä syystä olemme käyttäneet termiä chillausrotsi, sillä takki päällähän yleensä chillaillaan eli otetaan rennosti.

Chillausrotsin voittokulku FTK:n muutamien jäsenten kesken alkoi toden teolla joskus 2000-luvun alussa. Tosin Tape on aina ollut kyseisen ylellisyystuotteen käyttäjä, minä ja Jasu olimme vasta myöhäisherännäisiä, mutta julistamme aamutakin ihanuutta sitäkin pontevammin nykyään!

Kaikki alkoi Tapen mökiltä Pihlajavedellä, jossa tapana oli saunoa pitkään ja hartaasti ja välillä istuskella ulkona virvokkeita nauttimassa perisuomalaiseen tapaan. Ötököiden syötävänä ei kovin kauaa viihtynyt ja kun olutpullokaan ei ehtinyt tyhjentyä ennen vilun tuloa alkoi aamutakki tuntua loistavalta idealta. Niinhän siiinä kävi, että Jasu hankki rotsin seuraavalle reissulle, kun minä vielä yritin pyristellä vastaan. Onneksi rakas vaimoni tiesi taas, mikä minulle on parasta ja hankki minulle joululahjaksi oman rotsin, joka on siitä lähtien kulkenut reissuilla mukana. Eli lyhyesti virsi kaunis: aamutakki on kerrassaan lihana keksintö, jonka pitäminen ei maskuliinisuutta uhkaa (tarpeen tullen juodaan sitten enemmän olutta ja äijäillään enemmän).

Gear-osasto

Tape:     House Collection Man (MIES!)
Ron:       Gant
Jasu:      Villa Stockmann

Plussat ja miinukset

+ tyylikäs
+ äärettömän mukava
+ lämmin
– muiden v*ttuilu
– iso koko – hankala pakata