5P 4. osakilpailu ja yhteenveto

Viimeinen 5P-kisa käytiin lauantaina 24.11. Konseptiin kuuluu, että arvonta paikan suhteen tehdään edellisenä päivänä, ja tällä kertaa arvonta tehtiin vasta perjantai-iltana. Jäljellä oli aika laaja setti kohteita etelärannikolta, Pyhtäältä Airistolle. Henkeä pidätellen katsottiin, että mihin kohtaan arpa osuu, ja ULLATUS ULLATUS – Airisto. No, ehtiihän sitä nukkua sitten joskus.

Kello soi neljän pintaan, ja viimeisen osakilpailun miehistö, Ville, Jukka ja Tomi, kokoontuivat viiden jälkeen luoteis-Helsinkiin ja lähtivät kohti Airistoa intoa täynnä. Takapenkillä nukkuivat paikkojen speksaajat, ja ratin takana kuski. Jossain vaiheessa Turun motaria osui traikkupaketti tähtäimeen, ja kohta toinen traikkupaketti ohitti karavaanimme vain kohdataksemme jossain huoltsikalla. Ihme menoa aamuyöllä.

Airisto Span ranta ja melkolailla ahdas ramppi vastaanotti viisi venekunnallista kisaajia päivän sarastaessa, ja aamuisen introvideon jälkeen lähdettiin vesille hieman ennen ysiä. Taktiikka oli hierottu edellisenä iltana melkein 20vee kokemuksella noista huudeista, ja Jannen etäohjaus otettiin johtotähdeksi. Vähän siirtymää kaakkoon kohti FTK:n alkuaikojen haukieldoradoa, ja päivän kunnolla valjetessa virpominen alkoi nostalgiafiiliksissä koodinimi Fintsalahdessa.

Veden korkeus oli -30 ja laskevaa, ja aamun pienestä tuhnusateesta ei ollut enää merkkiäkään, pientä pohoistuulta ja välillä aurinkopläkä. Jee, helppo päivä luvassa.

Jukka otti ensimmäisen kalan, nippanappa mitallisen 61cm vihernieriän kyytiin matalasta kaislankulmasta. Upea paikka kirkkaalla vedellä, mutta ei osattu. Siirtymä seuraavaan paikkaan vähän eteenpäin ja hetken perästä Tomille matalahkosta virtaavasta salmesta upea 96cm kala offset-koukutettuun isoon McRubber FT-kumiin.

Sitten olikin hiljaisempaa moooonta tuntia. Isoimmat kiksit tuli ISOSTA hinauksessa olevasta ruoppausproomusta, kokoluokkaa “matala ruotsinlaiva”, jonka hinauspyörteet olivat sellaisia isoja pyöriviä reikiä vedessä. Maelstrom norjaksi.

Jukka keräili puikon Husky Sirpalla, mutta 60cm alamittaa ei saatu rikki. Viime hetkillä paluusiirtymän jälkeen Nauvon puolelta Jukka ensin rei’itti peukalonsa väkästä myöten peruspuikon irroituksessa (ja veresti keulapiikin ihmisverellä huolella, mutta nyt ei ehditty sitoa, peliaikaa olisi kulunut), ja heti sen perään otti 86cm kalan kyytiin. Ja jotain muitakin pienempiä sekaan.

Kisa-ajan päättyessä paukutimme pohjoistuulivastaiseen takaisin Airistolle veneen nostoon. Vesi oli laskenut aamustakin, ja rampilla nähtiin vajaavetoisten työntöshowta päällysteen loppuessa kesken.

Kamat kasaan ja loppuvideot. FTK ei saanut korttia täyteen vikana kisapäivänä, ja jäimme viimeiseksi. Kokonaiskisassa päädyimme sijalle 4/5, ensi vuodelle on siis hampaankolossa runsaasti parannettavaa.

Iso kiitos KV-porukoille järjestämisestä, oli hieno kisa olla mukana!

T: Artistit